iNew v3 recenzija

inew-v3-hr

Naručivanje, Banggood

Inew v3 sam naručio 28.12.2013 za 181$ s Banggooda(191-10$ kupon kojeg mogu podijeliti u komentarima), tracking je proradio kada je došao u Njemačku a stigao mi je doma 20.1.2014 bez pdv-a. Banggood šalje mobitele preko Švedske i Njemačke pošte pa su vam veće šanse da izbjegnete carinu tj. pdv od 25%. Ovisno o sreći to znači dodatnih 250kn uplate u proračun RH prilikom preuzimanja mobitela od poštara. Sada ga imam već oko tjedan dana i s vremenom ću popuniti recenziju no u daljnjem tekstu ću napisati sve o njemu prema trenutnom stanju.

Specifikacije mobitela

Mobitel je iznimno tanak i lijep

Mobitel je iznimno tanak i lijep

iNew v3 je kineski mobitel s četverojezgrenim procesorom MTK6582 takta 1.3Ghz, ima 1Gb RAM-a i 16Gb za pohranu. Zaslon od 5 inča razlučivosti 1280×720 je odličan za ovaj cjenovni rang, IPS tehnologija omogućava identičan prikaz boja i vidljivosti iz bilo kojeg kuta gledamo mobitel. OGS i GorillaGlass2 nam govori da je ekran otporan na grebanje no preporučljivo je na njemu imati foliju. Masa uređaja je svega 129 grama, što je iznimno lagano za mobitel. Ono što svakoga iznenadi kada mu pokažem mobitel jest ta njegova kompaktnost. Iako je riječ o nešto većem mobitelu zbog ekrana od 5 inča on bez problema sklizne u džep, a kako je tako lagan i tanak svi koji su ga imali u rukama su mi rekli da im je lakše držati ovaj 5″ mobitel nego njihov 4″ ili 4.5 inčni. On odlično leži u ruci, debljina mu je svega 7-8mm i svojim dizajnom je inovativan. Ekran je praktički od ruba do ruba uređaja a tipke osvijetljenja daju pravi čar svojom laganom plavom bojom.

Trenutno je u prodaji samo bijeli uređaj dok će u budućnosti doći i crni te zlatni model.

Uređaj ima mogućnost spajanja dvije SIM kartice (Dual SIM), podržava sve 2G/GSM frekvencije dok 3G podržava samo na 2100mHz što znači da 3G singal operatera Tele2 neće raditi na svim područjima. U većim gradovima (Zagreb, Rijeka, Opatija, Pula…) 3G će i na Tele2 radi bez problema no kada izađete iz gradova, dolazi do gubljenja mreže tj. 3G signala budući da Tele2 koristi frekvencije koje ovaj mobitel ne podržava. No unutar većih gradova ovaj mobitel možete koristiti za 3G internet svih operatera (T-Mobile, VIP, Tele2).

Ovdje treba napomenuti da je samo jedan slot za 3G mrežu i GSM dok drugi radi isključivo na sporijoj 2G mreži. Također, jedan SIM utor ima standardnu SIM karticu dok drugi zahtjeva da imate MicroSIM karticu. Inew v3 podržava i OTG te NFC što ću daljnjem tekstu opisati.

Otvaranje iz kutije

Umetanje SIM kartica

Umetanje SIM kartica

Mobitel je dobro zaštićen u pismu i kutija iNew-a je došla neoštećena. U paketu se nalazi mobitel, baterija, adapter za napajanje, USB kabel, folija, kožna futrola i slušalice s mikrofonom. Poklopac dobro sjeda, ništa ne škripi i relativno je i teško skinuti poklopac što govori da on neće sam ispasti. Ne skliže se u ruci, zbog težina ga je iznimno lagano držati. Ima LED notifikacije jer mi je počela žmigati mala crvena točkica kada sam dobio poruku.

Folija na ekranu je promotivna koja na sebi ima informacije što mobitel podržava te ju je potrebno skinuti i staviti drugu. Ovisno o spretnosti imati ćete dobro zalijepljenu foliju ili onu s mjehurićima. Nažalost, uz dva pokušaja ja sada imam dva mjehurića i nisam je uspio dobro zalijepiti. Uređaj se nakon uključivanja upalio za oko 10s, animacija je lijepa. Na mobitelu se nalazi Android 4.2.2 s predinstaliranim Google aplikacijama tipa Google Play, Gmail i Chrome.

Performanse

Antutu benchmark

Antutu benchmark

Mobitel ima najnoviju generaciju četverojezgrenog procesora MTK6582 (4×1.3ghz) koja je nešto jača od prethodne te je grafički čip sada dvojezgreni Mali400MP2 (recimo Cubot GT99 ima jednojezgreni). Kako je i prethodna generacija mogla pokretati naprednije igre tipa Real Racing 3, Dead Trigger 2, Despicable Me i ostale bez problema uz dobru igrivost ovo znači da će vam prikaz biti još brži. Otvaranje svih aplikacije je brzo, nema štekanja. Zaslon precizno prihvaća naredbe i odaziv je odličan, ne mora se snažno pritisnuti, unatoč foliji i lagane dodire lijepo prepoznaje. Rezultat Benchmarka je oko 17 000. Ovdje ga se može usporediti s poznatim mobitelima srednjeg cjenovnog ranga koji se kreću od 3000kn. Antutu rezultat od 17 000 je stvarno impresivan.

Kamera

 IMG_20140223_160614 IMG_20140223_161027 iNew v3 slika iNew v3 sample kiša

 

 

Kamera od 13Mpx i FullHD videozapisom je očaravajuća. Fotografije su pune boja, detaljne. Selfie ili slika prijatelja u mraku će biti dobra no nemojte očekivati kvalitetu bljeskalice kao na pravim fotoaparatima. Imao sam problem dok sam pisao recenziju jer je vrijeme stalno bilo oblačno no bez obzira na vrijeme slike su odlične i svijetle što je velika prednost. Ruka i ono što slikate ne moraju biti mirni, pozadina koja se kreće se sasvim dobro ulovi. Videozapis od 1080p(FullHD) je isto kvalitetan, auto fokus lijepo i glatko izoštri sliku. Bljeskalica s druge strane nije baš jaka ali sasvim dovoljna za neku sliku s predmetom u blizini u mraku. Široki kut leće Sonyijeve kamere (makar proizvođač navodi da je Sonyijeva) u praksi znači da je vidno polje veće, rub nije odrezan, na videu i slikama se više toga zabilježi a kako bi vam to još bolje jednostavnije objasnio, kada na običnim mobitelima s istog mjesta snimate uz isti kut zgradu vidite samo dio zgrade a na Inew v3 slici vidite još dva kata i cestu. Ovo me posebno oduševilo.

Prednja kamera od 5Mpx je isto dobra, za Skype razgovore a može i za nešto više.

Evo malo primjera fotografija napravljenih s Inew v3:

Fotografija po suncu

Fotografija po suncu

Fotografija po kiši

Fotografija po kiši

Fotografija snimana iz blizine je isto bistra (Makro)

Fotografija snimana iz blizine je isto bistra (Makro)

 

 

 

 

 

 

Video:

Baterija, ekran, kućište

Baterija od 1830mAh donosi autonomiju od 1-2 dana pri slabijem korištenju ili pri intenzivnom jedan dan, tj. navečer ga se treba puniti. Ovo je sasvim normalno na Android uređajima i ovaj kinez zbog svoje lagane mase ne može imati veću bateriju. Dodatna baterija košta svega 6$ (35kn) i ako idete na neki izlet, lako držite rezervnu u ruksaku. Baterija za neke može biti mana, ali mobitel može izdržati jedan naporan dan korištenja uz uvjet da ste ga ujutro iskopčali iz punjača i navečer opet stavili puniti. IPS ekran ima velik broj boja, zbog velike rezolucije 720p filmovi se odlično vide na ekranu, i na suncu je ekran dosta dobre vidljivosti. Dapače, puno je bolji od poznatih imena i njihovih ekrana. Gorilla Glass 2 znači da je ekran čvrće izrade, otporan na grebanje što je velika prednost. No svejedno, folija na ekranu je obvezna jer ako držite ključeve u džepu s mobitelom on će se s vremenom izgrebsti s kojom god tehnologijom je rađen pa pazite na njega.

Povezivanje, GPS, WI-FI, OTG, NFC

Uređaj ima Bluetooth koji radi najnormalnije, WiFi čiji signal je u usporedbi s drugim mobitelima jači za točkicu, prijem je solidan te GPRS/HSPA/EDGE povezivanje kada radi na svim mobilnim mrežama operatera. Ovdje napominjem da 3G radi samo na jednoj od dvije SIM kartice a druga je MicroSIM.

A sada jedna stvar koja će vas sigurno oduševiti; GPS.

GPS preciznost

Velika GPS preciznost

Dok drugi kinezi zahtijevaju različite vodiče i aplikacije da GPS proradi kako treba i s na kraju još nije najprecizniji ovdje je on savršen.

Uređaj sam prvi put imao u rukama, otišao na balkon bez ikakvog tutorijala i bilo čega. Našao je satelite za 5s a preciznos od 1-3m je imao za svega 20s. GPS je iznimno precizan, satelite iznimno dobro vidi. Čak i u zatvorenom stanu uspije očitati satelite. Nakon treninga uz MyTrack staza kojom ste hodali/trčali je identična onom koju ste prošli, niste hodali po zgradama. Navigacija za vrijeme vožnje je isto dobra, nema više nastavljanja vožnje ulicom iako ste vi skrenuli u drugu ili smještanja u susjednu ulicu kao što se nekada zna dogoditi s Cubotom. Ako ste čovjek koji puno putuje i potreban vam je poudzan mobitel s dobrim GPS-om ja vam preporučujem ovaj mobitel. Mobitel ne mora biti na ravnome da bi kompas radio što je velika prednost za nekoga tko planinari.

Zvučnik je stvarno dobar, zvuk je čist. Raspon je velik jer na najslabijem je zvuk jako tih dok je na najglasnijem dovoljno glasan da čujete zvono u punom autobusu ili slušate rock glazbu s prijateljima.

Spojen USb od 8Gb koji mobitel prepoznaje

Spojen USb od 8Gb koji mobitel prepoznaje

OTG: OTG je funkcija koja s odgovarajućim USB kabelom od 1$ koji možete uštekati u mobitel omogućava da recimo spojite USB stick od 16Gb, miš ili tipkonicu na mobitel. E sad. Tu dolazi do kvake. Ovisno o tome kad ste naručili i koju verziju softvera imate na mobitelu o tome vam ovisi podržava li on to ili ne. No ne bojte se da on to nema, ima samo vi imate stariju verziju softvera. Ako ste naručili nakon mene vjerojatno imate najnoviju. Ja sam dobio verziju 1.0 dok on OTG i NFC podržava od 1.0.2. Dobra vijest jest što novi ROMovi tj. softver izlazi za njega na mjesečnoj odnosno tjednoj bazi te je developer zajednica jaka.

Tako sam ja mobitel rootao-vodič. Stavio CWM te onda stavio update za 1.0.3. Nakon njega OTG radi, mogu spojiti stick ili recimo bežićni miš na njega. Nedavno je izašla (prije 2 dana) i verzija 1.0.4. koja je dodala i Hrvatski jezik na listu podržanih ali nova verzija ima jedan bug. Interna memorija je s 13Gb dostupnih na pohranu pala na 1Gb stoga očekujemo verziju 1.0.5. No ovo je dobar znak da se radi na unaprijeđenju mobitela te će se uvelike optimizirati s vremenom.

NFC tehnologija nije zaživjela kod nas u Hrvatskoj pa nemam baš što govoriti u njoj. To su magnetske kartice koja kada se približe mobitelu sam uređaj prepoznaje, razmjenjuju se podaci i slično. Primjer ove tehnologije ima Erste banka na svojim beskontaktnim karticama kao i riječki Autotrolej u City Card karticama za autoriziranje pri ulasku u vozila. Kako je to tehnologija budućnosti lijepo je da ju ovaj mobitel podržava sigurno ćemo je s vremenom moći koristiti.

Zaključak

Mobitel je nadmašio sva moja očekivanja. Neusporedivo je bolji od mobitela koji se prodaju na našem tržištu za 1000kn a bolji je i od mnogih kineza istog ili višeg ranga. Debel je svega 8mm i ima masu od 128 grama. Dizajn mu je elegantan i jako dobro će vam sjesti ruku te ćete se zaljubiti na prvi pogled. Kamera i GPS je samo jedna od niza prednosti ovog mobitela. U međuvremenu od mog prvog kineskog mobitela sam ih probao nekoliko i da me netko pita što bi uzeo sada, ne bi uzeo ni Cubota GT99 ni skupog Samsunga već Inew v3. Ne vidim smisao davati 4000 kn na skupi mobitel, kada sve što nudi i taj skupi mogu dobiti za 180$ odnosno oko 1000kn s besplatnom dostavom u roku tri tjedna. Ovo mi postaje primarni mobitel.

Ako imate bilo kakvo pitanje i ako želite -10$ kupon, slobodno ostavite komentar.

You may also like...

569 komentara

  1. Rene napisao:

    Bok,

    može kupon za Pipo M8HD?

    thx

  2. kris napisao:

    Pozdrav,

    Jel može kupon za inew V3?

    Hvala

  3. Filip napisao:

    Pozdrav,
    može jedan kupon

  4. Filip napisao:

    Pozdrav,
    može jedan kupon 10$

  5. joka napisao:

    Može jedan kupon?

  6. Katica napisao:

    Može jedan kupon
    Pozdrav

  7. Niko napisao:

    Može kupon za Banggod. Doogee turbo DG2014 za 106 € mi se čini OK.

    Pozdrav

  8. Tomislav napisao:

    Pozdrav

    Molio bi te kupon za iNew v3
    -stvarno si tako zadovoljan tim mobitelom?

  9. Davor napisao:

    PONAVLJAM kao post jer kao odgovor ostane na stranici prije pa ljudi ne čitaju.

    Hrovje, jesi dobio mobitel?

    Meni je ovo postalo već stvarno zabrinjavajuće, kupio sam na Banggodu 28.02. iNew V3 mob. Negdje oko 10.03. su me kontaktirali da ih nemaju na zalihi, da li želim nešto drugo umjesto toga, na što sam im odgovorio da želim ono što sam naručio. Dva dana kasnije su odgovorili da su dobili mob pa mi odmah šalju.
    Ovo je ostatak priče:
    2014-03-22 10:49, Item sent to MILANO C.M.P. ROSERIO, MPC PMIH (KLIA)
    2014-03-21 17:43, Item arrived MPC PMIH (KLIA), MPC PMIH (KLIA)
    2014-03-20 20:53, Item posted over the counter, MPC PMIH (KLIA)
    2014-03-18 11:10, Dispatch Pre-Alert 18/03/2014, MPC PMIH (KLIA)

    Više od mjesec dana putuje u Italiju!!!
    I što sad napraviti?

    • Mell napisao:

      Trazi zamjenu ili novce nazad, meni je isto 22.03. poslan u Milano i na tom je stalo, u utorak sam se cula s njima i rekla da salju drugi, jucer novi poslan sa tracking number sto zavrsava sa DE, tako da se nadam da ide na Njemacku, a ne preko Malezije opet da zaglavi.

    • Hrovje napisao:

      Ja sam 44. dan od plačanja (28-02) pokrenu Paypal dispute tako da dobijem još 20 dana. Prije toga sam Bangu poslao maila da to namjeravam napraviti i otkazati kad i ako mi mob dođe. Na što su me oni molili da to ne radi i da se strpim. Sada imam što se tiče Paypala do 03-05 da tražim novac natrag.

      Trenutno kako 17track kaže mob je došao u Italiju i već od 17-04 (sedam dana) nema promjene.
      Destination Country – Italy:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/04/24 17:03:52
      2014-04-17 00:00, Inviato dal centro postale di CSI MILANO LINATE a MILANO CSI in data 17-APR-2014
      2014-04-16 00:00, Accettato dal centro postale di CSI MILANO LINATE in data 16-APR-2014
      Origin Country – Malaysia:Tracking Consuming:1513 Millisecond
      2014-04-16 03:06, Item arrived ITALY, ITALY
      2014-03-21 11:16, Item sent to MILANO C.M.P. ROSERIO, MPC PMIH (KLIA)
      2014-03-18 18:45, Item posted over the counter, MPC PMIH (KLIA)
      2014-03-13 11:10, Dispatch Pre-Alert 13/03/2014, MPC PMIH (KLIA)

      **
      prema IPS još je na put
      18.3.2014. 18:45:00 MALAYSIA KUALA LUMPUR Receive item from customer
      18.3.2014. 21:02:00 MALAYSIA KUALA LUMPUR Receive item at office of exchange
      21.3.2014. 11:16:00 MALAYSIA KUALA LUMPUR Insert item into bag

      Mobitel je od slanja na putu trenutno 36 radnih dana i kada će ne znam. Poslan mi je 05-03 kako su mi prvi put poslali mail (kasnije su to promjenili u 09-03.).

      Ova Malezijska pošta je tragedija, a njihovi odgovori uvijek isti (strpite se, loše vrijeme i carina može otegnuti isporuku). Ako ne dođe do 02-05. ne znam dali da tražim lovu natrag preko Paypala (u slučaju i kad dođe šta ako bude problema sa mobom, jer u suprotnom što?)

  10. Davor napisao:

    Kontaktirao sam Banggood pa ću vidjeti što predlažu.
    Mislio sam da je PayPal dispute 60 dana, sad vidim da sam zeznuo. Bio sam previše opušten jer kupujem uglavnom preko eBay-a, a tamo je kupac jako dobro zaštićen.
    Kupovao sam od Banggoda preko njihovog eBay shopa i nikad problema, al sad sam jako razočaran.

  11. Mik napisao:

    Pozz,
    može kupon?
    thx

  12. Zlatko napisao:

    Pozdrav. Molio bih te jedan kupon za iNew v3. Hvala unaprijed.

  13. Ana napisao:

    Bok, kupila bih drugi smartphone s Banggoda (iOcean) pa me zanima mogu li dobiti tvoj kupon i koristiti ga za kupnju bilo kojeg mobitela?

    Hvala i pozdrav!

  14. Nokru napisao:

    Brko,kada ces objaviti recenziju cubot x6,dali ti je stigao,hvala

  15. Hrovje napisao:

    Mell i Davore šta je sa vašim mobom?

    Moj je još od 16-04 u Italiji (otkad je došao) i nema nikakve promjene (14 dana u Italiji bez promjene). Sada je prošlo točno 2 mjeseca i gledam što da napravim jer imamo još 2 dana da PayPal dispute prebacim u claim. Kada sam pokrenuo dispute napisao sam im da ga pokrećem samo radi zaštite i da ću ga povući kad mi mob dođe. Poslao sam 2 poruke Bangu preko Paypala da vidimo šta da napravimo i nemam odgovora već dva dana.

    Destination Country – Italy:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/04/30 18:03:45
    2014-04-17 00:00, Inviato dal centro postale di CSI MILANO LINATE a MILANO CSI in data 17-APR-2014
    2014-04-16 00:00, Accettato dal centro postale di CSI MILANO LINATE in data 16-APR-2014

    Origin Country – Malaysia:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/04/30 18:03:45
    2014-04-16 03:06, Item arrived ITALY, ITALY
    2014-03-21 11:16, Item sent to MILANO C.M.P. ROSERIO, MPC PMIH (KLIA)
    2014-03-18 18:45, Item posted over the counter, MPC PMIH (KLIA)
    2014-03-13 11:10, Dispatch Pre-Alert 13/03/2014, MPC PMIH (KLIA)

    Kako stvari stoje s obzirom da ne odgovaraju jedino mi ostaje tražit novce preko claima. Kakva je procedura sa tim i koliko se čeka novac u ovakvim slučajevima. Šta se dešava ako mobitel na kraju i kojim slučajem dođe?

    Ovo sa Bengom mi je sve čudno, nevidim razlog zašto nema povratne info od njih.

    • Mell napisao:

      Mene su pitali ocu novce ili da salju novi mob, a ja eto zapela za taj mob pa trazila da opet posalju i poslali sljedeci dan, danas mi je tracking proradio i nadam se da ovaj put mob puno brze stize

    • Davor napisao:

      Anton obrisao moj post o tome kako je prošlo pa pišem ponovo.
      Banggood mi odmah ponudio vratiti novce, na što sam pristao.
      Dobio sam povrat pa im ponovno platim ako i kad mob dođe.
      I odmah nakon toga se pojavio u Italiji!
      2014-04-30 00:00, Inviato dal centro postale di CSI MILANO LINATE a MILANO CSI in data 30-APR-2014
      2014-04-28 00:00, Accettato dal centro postale di CSI MILANO LINATE in data 28-APR-2014

  16. Matija napisao:

    da li je bolji update 1.0.8 od 1.0.1. i zasto? hvala 🙂

    • Anton008 napisao:

      Ako imaš 1.0.1 onda nemoj nadograđivati jer tvoj mobitel radi na 900mhz i ne podržava nadogradnje. Ako ga pokušaš nadograditi vjerojatno ćeš ga nepovratno uništiti. Na forumu.hr je objašnjeno kako postoje dvije hardverske verzije mobitela, noviji dolazi s 1.0.1, podržava 900mhz frekvenciju na 3G i ne podržava nadogradnje starog modela.

      • Peto napisao:

        ali kada udem u date and time izbaci mi, a rekao si da je s novijim softwerom to ispravljeno?

        • Anton008 napisao:

          Ako ti ispod baterije pište 900 Mhz pod 3G imaš najnoviju verziju mobitela i ne možeš stavljati 1.0.8 rom jer ćeš brikati mobitel, postati će neupotrebljiv. Vrijeme ionako automatski podesi koristeći vrijeme mreže. Imaš upute na China phone arena forumu pa tamo saznaj više.

  17. Tanja napisao:

    24. 03. 2014. g. kupila sam na banggood-u inew v3. Još uvijek mi nije stigao, poslala sam mail prije 10-ak dana i rekli su mi da sačekam još 2 tjedna.
    Kada sam im poslala taj mail prije 10-ak dana da paket još nisam primila tracking je izgledao ovako:

    ” Destination Country – Italy:Tracking Consuming:1186 Millisecond

    2014-04-17 00:00, Inviato dal centro postale di CSI MILANO LINATE a MILANO CSI in data 17-APR-2014
    2014-04-16 00:00, Accettato dal centro postale di CSI MILANO LINATE in data 16-APR-2014

    Origin Country – Malaysia:Tracking Consuming:1810 Millisecond
    2014-04-03 18:32, Item sent to MILANO C.M.P. ROSERIO, MPC PMIH (KLIA)
    2014-04-03 18:22, Item arrived MPC PMIH (KLIA), MPC PMIH (KLIA)
    2014-04-01 18:35, Item posted over the counter, MPC PMIH (KLIA)
    2014-03-31 17:10, Dispatch Pre-Alert 31/03/2014, MPC PMIH (KLIA)”

    Danas sam opet pogledala na 17track.net i uopće nema ovoga što je pisalo za Milano.

    Destination Country – Italy:Tracking Consuming:671 Millisecond

    Origin Country – Malaysia:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/05/04 09:10:35
    2014-04-03 18:32, Item sent to MILANO C.M.P. ROSERIO, MPC PMIH (KLIA)
    2014-04-03 18:22, Item arrived MPC PMIH (KLIA), MPC PMIH (KLIA)
    2014-04-01 18:35, Item posted over the counter, MPC PMIH (KLIA)
    2014-03-31 17:10, Dispatch Pre-Alert 31/03/2014, MPC PMIH (KLIA)

    Dali možda netko iz iskustva zna gdje je problem?

    Hvala 🙂

    • Hrovje napisao:

      Pogledaj preko IPS, jer vjerojatno ti je poslan za Zagreb 02-05. Možeš i u 17track “Destination” promjeniti ručno sa Italy u Croatia pa bi ti se tamo trebalo pojavit isto.
      Imamo iste datume tako da bi početkom tjedna trebao biti u Zagrebu.

  18. igor napisao:

    Pozdrav!
    Cubot x6 ili iNew v3 po tebi?
    Ako je odgovor x6,moze kupon?

  19. marin napisao:

    pozdrav
    imam v1.04 ali ne radi mi gps..ne pronalazi niti jedan satelit ..imas neku ideju kako to rjesiti?

  20. Darko napisao:

    može kupon 10$ za inew v3 ?

  21. Matija napisao:

    kako instalirati drivere za inew v3, kompjuter mi ga ne zeli prepoznati, skinuo sam drivere i ne znam kako da ih instaliram?

  22. Danijel napisao:

    Pozdrav
    Ja imam iste datume, i kontaktirao sam ih mnogo puta, i uvijek kažu da se strpim. Prvo je bilo problema, platio sam mob, pisalo je da ga imaju a onda se to promijenilo na tri dana, pa povisilo ispod su datumi.

    Destination Country – Croatia:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/05/09 17:25:25
    2014-03-30 12:03, MALAYSIA, KUALA LUMPUR, Insert item into bag
    2014-03-30 11:38, MALAYSIA, KUALA LUMPUR, Receive item at office of exchange
    Origin Country – Malaysia:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/05/09 17:19:52
    2014-04-17 08:50, Item arrived ITALY, ITALY
    2014-03-30 12:03, Item sent to MILANO C.M.P. ROSERIO, MPC PMIH (KLIA)
    2014-03-29 03:32, Item posted over the counter, MPC PMIH (KLIA)
    2014-03-26 11:40, Dispatch Pre-Alert 26/03/2014, MPC PMIH (KLIA)
    =====================================

    Mobitela još nema, i da, otvorio sam PayPal case i prošlo je 45 dana od plačanja, što znači da sam case trebao otvoriti taman kada su ga poslali!!! A naravno mislio sam da će stići, kao vjerovatno i mnogi ostali.
    Ljudi ovo je čista prevara i treba im stati na kraj. Normalno da je mobitel daleko jeftiniji kada ga niti ne pošalju.
    Ako nešto i dođe mislim da će to biti cigla kao u reklami za tomato!
    Poslao sam im opet danas poruku pa ću vidjeti šta će reći.
    Pazite na datume jer mislim da to namjerno rade.

    • Anton008 napisao:

      Mobitel su ti poslali. Kao što možeš vidjeti a i čitati s raznih foruma mobitel ti je poslan Malezijskom poštom koja je jedna od najsporojih u svijetu i gdje paketi putuju oko 2+ mjeseca.
      Mobitel ti je zaglavio u Italiji i jednostavno si trebao talijansku poštu kontaktirati sa požurnicom (kao ja) te će ti proslijediti mobitel. I ja sam nažalost dobio jedan paket Malezijskom poštom i načekao sam se skoro 2 mjeseca. http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RC003015171MY
      Na svu sreću opematili su se i sada opet šalju Švedskom i DE poštom.

      • Danijel napisao:

        Evo samo da napomenem da je mob došao u hr i nakon 5 radnih dana na kućnu adresu.
        Ocarinjen – 310,00 kn sa poštarinom iz zagreba koja iznosi 28,00kn
        Pozdrav

  23. Nika napisao:

    Može i meni kupon?

  24. Marin napisao:

    Zašto je video nekako mutan na inew-u? Može li se to softverski ispraviti?

    • Anton008 napisao:

      Nije mutan, čini ti se možda. Ovo snimljeno je u stvarnosti. S time da onda možeš nekim softverom na računalu/youtubeu stablizirati i poboljšati.

      • Marin napisao:

        Ma dvoumim se između elephone p9 water, cubota x6 i inew v3… ne znam koji da odaberem 😀

        • Anton008 napisao:

          Eh, bolje sam odluči. Ja ti mogu poslati -10$ kupon za bilo koji od ta tri. Javi se kada odlučiš.

          • Marin napisao:

            S obzirom da si koristio (ili koristiš) oba smartphonea, kojeg bi mi više preporučio po pitanju kvalitete izrade fotki i videa?

  25. Marin A.F. napisao:

    Poštovani,
    nabavio sam I NEW V3, sve ok, no problem je što mi neće prihvati VIP mrežu za spajanje na interne.
    Inače koristim 098 na velikoj i 091 na mikro kartici.
    Probao sam ubaciti i veliku vip karticu ali uopće u opciji MOBILNE MREŽE – NAZIV PRISTUPNIH TOČAKA – APN-ovi NEMA MOGUĆNOST ZA RUČNO UPISIVANJE PODATAKA, a za instaliranje poruka koje su mi za konekciju slali iz Vipa, mi je pri instalaciji tražio PIN, koji sam dobio u Vipa i koji mobitel ne prihvaća.
    DALI JE JOŠ NETKO OD KORISNIKA NA VIP MREŽI I DALI JE USPIO OSTVARITI KONEKCIJU NA INTERNET .
    INAČE OSTALO SVE za sada FUNKCIONIRA, I INTERNET PREKO WI-FI RADI.
    Molim pomoć

  26. Ivica napisao:

    Kako znaš kojom poštom šalju?

    Piše mi sad: Mailed, Swiss Post Singapore

    Jel to neka Švicarska ili ona malezijska legendarna?

  27. christian napisao:

    …pozdrav…
    Zanima me di se sad nalazi paket? jel poslan za svicarsku singapurskom postom? za kolko ga mogu ocekivat na carini? zakaj mi pise destination country unknown?

    Destination Country – Unknown:Tracking Consuming:0 Millisecond
    Origin Country – Switzerland:Tracking Consuming:1997 Millisecond
    2014-05-20 17:10, Departure from border point of origin country, Swiss Post SINGAPORE
    2014-05-20 17:10, Arrival at border point of origin country, Swiss Post SINGAPORE
    2014-05-20 17:10, Mailed, Swiss Post SINGAPORE

  28. Goran napisao:

    Molim te jedan kupon za inew v3,

    Hvala.

  29. Darko napisao:

    plačen 8.5.2014.

    Notes

    Sat 17.05.2014 17:39 Mailed Swiss Post SINGAPORE
    Sat 17.05.2014 17:39 Arrival at border point of origin country Swiss Post SINGAPORE
    Sat 17.05.2014 17:39 Departure from border point of origin country Swiss Post SINGAPOR

  30. Ivica napisao:

    Dali je točno da 3G radi samo na micro sim utoru? To sam negdje pročitao…

  31. Boris napisao:

    Pozdrav! Da li je moguće na V3 softverski smanjiti takt procesora kako bi se smanjilo zagrijavanje mobitela. Imam osjećaj da se želi rastopiti (npr. kod igranja ClashofClans – a nije neka zahtjevna igra kad radi bez problema i sa jednojezgrenim procesorima)?
    Hvala

    • Anton008 napisao:

      Koji rom imaš? Nije to neko prejako zagrijavanje, nemoj ga držati u tom djelu kamere ili ga stavi u futrolu.

      • Boris napisao:

        Rom je 1.0.1 od 15.02.2014 ima hr- valjda ovaj noviji kao što si već spominjao. Grije se do te mjere da se osjeća miris plastike.

        • Anton008 napisao:

          Čudno. Možda ti ta igra/aplikacija opterećuje previše procesor. Vjerojatno ti ispod baterije stoji naljepnica gdje piše 3G 900/2100 pa nažalost ne možeš nadograditi na 1.0.8. Navodno uskoro izlazi 1.1.4 koji će podržavati i ovu verziju mobitela. Meni se malo jače grije samo ako se puni i ako ga onda još opteretim nekom 3D igrom.

  32. Drazen napisao:

    Bok, možeš mi poslati -10$ kupon za Inew v3? Hvala!

  33. Boris napisao:

    Pozdrav! Možeš mi možda reći koja navigacija radi na V3? Ja sam isprobao navigon, copilot, sygic i niti jedna mi ne radi. Program se jednostavno ne pokreće. Inaće GPS radi – provjerno sa MapMyRun.

  34. Boris napisao:

    Preuzeo sam noviju verziju, radi. Hvala

  35. Davor napisao:

    Dobio sam ipak mobitel od Banggood-a nakon točno 3 mjeseca. Svaka im čast na malezijskoj pošti! 😉
    Inače kamera mi je na V3 očajna u svim uvjetima osvjetljenja osim na vanjskom prostoru kad je sunčano. Isprobavao sam razna podešavanja al ništa od toga. Jedino je na onoj opciji sa “ikonom lica sa zvjezdicama” malo bolje, al kad na toj opciji registrira lice neke osobe zamrzne se mobitel i potrebno je izvaditi bateriju. Znači dobra je samo za pejzaž fotkati. Rom je verzija 1.0.5.

  36. Darko napisao:

    placeno 8.5.2014.
    još ga nema , a izgleda da I nece tako brzo

    ITEM n° RU475746004CH new search
    Local Date and Time Country Location Event Type Extra Information
    17.5.2014. 17:39:00 SWITZERLAND SINGAPORE Receive item from customer
    17.5.2014. 17:39:00 SWITZERLAND SINGAPORE Receive item at office of exchange
    17.5.2014. 17:39:00 SWITZERLAND SINGAPORE Insert item into bag
    31.5.2014. 13:22:00 SWITZERLAND DIETZENBACH T Receive item from customer
    31.5.2014. 13:22:00 SWITZERLAND DIETZENBACH T Receive item at office of exchange
    31.5.2014. 13:23:00 SWITZERLAND DIETZENBACH T Insert item into bag
    1.6.2014. 10:05:00 SWITZERLAND DIETZENBACH T Send item abroad (EDI-received)
    2.6.2014. 11:54:00 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange
    2.6.2014. 19:16:15 CROATIA ZAGREB 10003 Send items to customs (Inb)
    3.6.2014. 8:15:06 CROATIA 10805 Zagreb CUV Send item to customs
    3.6.2014. 8:15:06 CROATIA 10805 Zagreb CUV Receive item at location
    5.6.2014. 11:46:40 CROATIA 10805 Zagreb CUV Record item customs information
    Retention reason : Invoice missing

    2009 © Postal Technology Centre

    • Anton008 napisao:

      Hoće, bravo, došao ti je na carinu. U ponedjeljak ili sutra dobivaš pismo s PCP brojem, odgovaraš mailom carini s računom/invoicem s Benga u pdf-obliku i onda je za oko 2 dana kod tebe. Carina se u zadnje vrijeme jako požurila, za 2-3 dana sve rješavaju. Oko srijede je kod tebe.

  37. Darko napisao:

    hvala

  38. Ivica napisao:

    Evo kako to izgleda u mom slučaju:

    2014-06-05 11:43, CROATIA, 10805 Zagreb CUV, Record item customs information, Retention reason : Invoice missing
    2014-06-03 08:14, CROATIA, 10805 Zagreb CUV, Send item to customs
    2014-06-03 08:14, CROATIA, 10805 Zagreb CUV, Receive item at location
    2014-06-02 19:17, CROATIA, ZAGREB 10003, Send items to customs (Inb)
    2014-06-02 11:20, CROATIA, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange
    2014-06-01 10:05, SWITZERLAND, DIETZENBACH T, Send item abroad (EDI-received)
    2014-05-31 12:37, SWITZERLAND, DIETZENBACH T, Receive item from customer
    2014-05-31 12:37, SWITZERLAND, DIETZENBACH T, Receive item at office of exchange
    2014-05-20 17:10, SWITZERLAND, SINGAPORE, Receive item from customer
    2014-05-20 17:10, SWITZERLAND, SINGAPORE, Receive item at office of exchange
    2014-05-20 17:10, SWITZERLAND, SINGAPORE, Insert item into bag

    … i sad čekam.

  39. darko napisao:

    potpuno isto I kod mene, samo je meni poštar donio … poslao u PDF format račun, I sad čekam, kako kaže Anton 008 poned-srij bi trebao doc, samo neznam kako platiti porez, valjda kad poštar uruci posiljku.

  40. Filip napisao:

    Anton008 nemoj mi brisati komentare, ljudi trebaju znati da nisu zaštićeni kad kupuje sa ove stranice

    -čitajući komentare sa ove stranice mislio sam da sam kao kupac zaštićen i nisam previše pazio
    -mobitel sam naručio 17.4.2014.
    – na Tracker Global Post su ovakvi rezultati:
    Destination Country – Italy:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/06/09 18:09:11
    2014-06-05 00:00, Inviato all’estero (MALESIA) dal centro postale di ***** in data 05-GIU-2014
    2014-06-05 00:00, Accettato dal centro postale di ***** in data 05-GIU-2014
    Origin Country – Malaysia:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/06/09 18:09:11
    2014-06-05 20:49, Item sent to MILANO C.M.P. ROSERIO, MPC PMIH (KLIA)
    2014-05-26 22:12, Item posted over the counter, MPC PMIH (KLIA)

    Inače mobitel sam plato 1300kn, a izgleda da neću vidjeti mobitel niti novce

    • Anton008 napisao:

      Na forumu.hr sam isto objasnio, MY paket ti je zaglavio u Italiji, Milanu. Potrebno (MORAŠ) je talijanskoj pošto špedicije poslati poruku preko Twitera da ubrzaju proces za tvoj paket. Daj im tracking. https://twitter.com/PosteSpedizioni
      Sva sreća da Banggood više ne šalje preko najsporije, MY/Malezijske pošte već preko stare DE/SE metode a od nedavno i preko brze Singapurske.

Ostavite komentar

Vaš email neće biti objavljen. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*