Cubot H2 recenzija

povoljan-h2i

Cubot H2 je popularan mobitel s velikom 5000mAh baterijom.  Ima izuzetno prihvatljivu cijenu od 120-140$ odnosno manje od 980kn. Dolazi iz EU skladišta uz brzu dostavu Francuskom/DHL poštom bez ikakvih dodatnih davanja, PDV-a. Cubot H2 ima velik 5.5″ ekran, četverojezgreni procesor MTK6735, 3GB RAM-a a pokreće ga Android 5.1.  Kapacitet pohrane je 16Gb te je sav prostor dostupan za igre/aplikacije odnosno nije odvojen. Upravo zbog velike baterije ima nešto veću masu, od 230 grama no svejedno lijepo leži u ruci. Ima led notifikaciju iznad ekrana a zaslon je od ruba do ruba. Dolazi u tri boje, bijela, crna i zlatna. Kamera je 13Mpx i snima FullHd video, prednja je 8Mpx. Ima utor za 2 SIM kartice, podržava 4G mrežu u HR, na speedtestu dobijem 80Mbps a podržava također  sve 3G frekvencije kao i 2G/GSM. Dolazi za oko 7-10 dana, iz Engleskog EU skladišta bez ikakvih davanja. Po ovoj primamljivoj cijeni ga prodaje tvrtka Banggood odakle sam ga i ja kupio- link.

 

Otvaranje kutije, sadržaj

Sadržaj kutije

Sadržaj kutije

Mobitel sam prednaručio (preorder) još pred mjesec dana  u travnju. Sada, kada se pojavio u svibnju poslan mi je preko Asendia/Aramex-a iz UK gdje je došao u Njemačku pa je DHL-om došao do Hrvatske gdje ga preuzima HP Express. Dolazi u otmjenoj zlatnoj kutiji u kojoj je uz mobitel punjač snage 2A (za brzo punjenje), USB kabel, OTG kabel, čudna plastična futrola  i dodatna zaštitna folija. Kabel punjača je dug 1m a posebnost je što uz veliku bateriju ide i jak punjač da ju može napuniti. Tako s 5V/2A punjač puni puno brže nego onaj od 1A kakvi su standardni. Na Cubotu se već nalazi zaštitna folija ekrana. Mobitel sa stražnje strane nije gladak, lako se drži u ruci. Plastika je dobre izrade i ne čuje se kod stiskanja. To daje posebno ozbiljan look mobitelu. Pali se brzo, na njemu je Android 5.1.  Nema nikakvih neželjenih (kineskih) aplikacija, Google Play, Gmail i Chrome su već predinstalirani a ima malo prilagođeni launcher. Cubot H2 na popisu jezika ima i hrvatsko sučelje. Znači ne morate mijenjati ROM, flashati novi, tražiti što i kako, micati kineske aplikacije…. -on  dolazi spreman za rad.

 

Pogled

Pogled

Stražnaj strana

Stražnaj strana

Lako se drži u ruci

Lako se drži u ruci

Performanse, baterija

Cubot H2 ima četverojezgreni 64 bitni procesor MTK6735 takta 4x 1.3Ghz. Grafički čip je Mali T720. H2 ima 3Gb rama što je  više nego što nude mobiteli slične ili više cijene a to omogućava i najzahtjevnijim igrama i aplikacijama fluidan rad. Za 1000kn je to super. Sve 3D igre koje sam probao (Need for speed No Limits, Minion Rush, Asphalt Nitro…) se vrte brzo, kako i trebaju. Ima 16Gb za pohranu (ista particija uključuje prostor za aplikacije i za slike/glazbu), nećete ostati bez prostora za pohranu aplikacija a ima i utor za dodatnu MicroSD karticu. S lijeve strane je utor za ladicu u kojoj je prostor za 2 sim kartice i memorijsku. S desne strane su tipke za glasnoću i zaključavanje dok je na vrhu led notifikacija u više boja.

Brzo punjenje

Brzo punjenje

Baterija od 5000mAh je dvostrukog kapaciteta uspoređujući je s većinom mobitela. Dok većina drugih mobitela slične cijene ima 2400-3000mAh bateriju on ima 5000. Ovo mi je omogućilo da sam ga skroz napunio kada sam ga dobio, cijeli sljedeći dan sam igrao igrice, snimao, testirao GPS, 4G mrežu (aktivirao tarifu) i na kraju dana je i dalje bio oko 50%. Normalnom uporabom će trajati dva-tri dana bez problema. Nećete ga morati konstantno puniti te je ovo najveća prednost. Tu je i popratna stvar da nije težak 150-200 grama kao drugi 5″ mobiteli već je nešto teži zbog veličine (5.5″ ekran) i baterije- ima 230 grama no i dalje se lako drži u ruci i brzo privikne.

Ekran, kamera, fotografije

Mobitel ima 5.5″ ekran sa 2.5D zašititnim staklom 1280 x 720p rezolucije a unatoč bateriji tanak je svega 9.3mm. IPS  ekran je viljiv jednako iz svih kuteva, a vidljiv je i po suncu, Kamera ima 13Mpx (doduše neki kažu da je interpolirana 8mpx) no kamera je dobra, solidna. Slike su dovoljno detaljne da se vide tablice na udaljenijem vozilu no i dalje je prisutan šum, zrnatost kod većeg zooma. Rekao bi da su fotografije dobre, bolje od konkurencije i primjera koje sam vidio no i dalje nedostaje nešto malo da budu savršene. Recimo na fotografiji stabla masline, vide se listovi kod zooma no postoji mali šum. Uvjeti fotografiranja nisu najbolji, vedro je bilo no pomalo sivo, kao od smoga. Ima bljeskalicu koja omogućava fotografiranje bližih objekata u mraku ili kao pomoć kretanju po noći .Primjeri fotografija u nastavku, kao i video.

Detalji listova

Detalji listova

Konstrast

Konstrast

Most

Most

Detalji...

Detalji…

Moja jahta :)

Moja jahta 🙂

Vide se detalji tablica

Vide se detalji tablica

 

 

 

 

 

 

 

Povezivost, 4G brzina, GPS 

Početne aplikacije

Početne aplikacije

Cubot H2 podržava EU 4G frekvencije, u njega idu 2 Micro SIM kartice te nema problema u prekidima, gubljenju signala. Wifi kvaliteta signala je također dobra, u Konzumu sam na drugom kraju poslovnice hvatao besplatan wifi poslovnice DM-a na ulazu. GPS je precizan i dobro izveden, bez interneta, A-GPS i ikakve pomoći za manje od 8s me pronašao a preciznost je bila 3m. Navigacija s ovim mobitelom je isto moguća, ne smješta nas u susjednu ulicu a nakon tunela nas odmah vraća na putanju. Testirao sam s dvije navigacije i sve su precizno navodile.

Zaključak

Cubot H2 sam zavolio. Iako mi je ovo prvi 5.5″ mobitel, nešto veći od prethodnih brzo sam se naviknuo i zapravo su mi sada mali oni prethodni. Ima veliku 5000mAh bateriju koja pruža dugo i bezbrižno korištenje bez punjenja. Izrađen je od čvrste plastike, debljine 9.3mm, ima 3Gb rama, Android 5.1 te četverojazgreni procesor za pokretanje svega. Solidna kamera kako bi zabilježili sve trenutke, podržava 4G mrežu za surfanje uz neku od tarifa. Super stvar za ljeto, pružati će vam sate i dane korištenja bez punjenja. Dolazi iz Engleske za 10 dana od narudžbe iz Banggoodovog EU skladišta po cijeni od oko 120$ tj. ispod 940kn. U svakom slučaju, zavolio sam ga, Cubot H2 stalno koristim, biti će te zadovoljni ako ga imate. A ako imate pitanja vezana uz mobitel ili recenziju slobodno ostavite komentar dolje.

 

You may also like...

12 Responses

 1. Sonia says:

  Ima li ga negdje jeftinije? Jer koliko vidim tu je 120+20$ shipping

  • Anton008 says:

   Koliko sam vidio ne, s time da ovdje iz EU skladišta ne plaćaš +25%pdv-a tj. carinu i brže dolazi.

 2. Anita says:

  Zavolio si ga 25.5. i stalno ga koristiš , a onda 27.5. ga stavljaš u oglasnik i prodaješ “jer si ga koristio samo za recenziju”?
  Obični mali lažljivac…

  • Anton008 says:

   Doma imam 3 mobitela a koristim jedan. Cubot H2 je dobar, ali već sam naručio i čekam novi 5″ mobitel pa sam ovog stavio u prodaju, ne vidim gdje lažem. Da, koristio sam ga. I druge stranice, recenzenti prodaju uređaje koji recenziraju, dapače ja po istoj cijeni po kojoj sam ga naručio i ne vidim tu ništa sporno.

 3. Dario says:

  Što misliš da uzmem ovog ili da čekam Cubot S500 koji uskoro dolazi?

 4. blaz says:

  naručio sam

 5. Ivša says:

  Novi sam na tvojoj stranici. Naručio sam Ulefone metal. Da li si imao taj mobitel na recenziji? Kako se tebi čini? Unaprijed hvala na odgovoru!!
  Ivša

 6. Iva says:

  Koji bi odabrao od ovih tableta? Hvala!

 7. tesha says:

  odlicna recenzija, ja sam fun kineskih mobitela i tableta, do sada sam koristio Lenovo i Huavei, ali zelja mi je da probamnesto novo. Da li je moguce naci ovaj model u prodavnicama, imam negativnih iskustva sa narudzbinama preko interneta

  • Anton008 says:

   Tek sam sada vidio komentar, Hangar i neke druge trgovine u HR sada imaju isto Cubote i ostale kineske mobitele.

 8. Mogi says:

  Ovo je odlican mobitel. Sve preporuke i dobra recenzija.

 9. Wileia says:

  Bok! Kako već dugo nema novih recenzija u tvojoj produkciji, bi li mogao preporučiti što je trenutni best buy od kineskih mobitela? Hvala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *