Cubot GT99, recenzija, o mobitelu

Cubot-gt99-review

 

Novo 2.5.2014.:

Ova recenzija je malo zastarjela. Pročitajte recenziju novog mobitela: Cubota X6 koji je puno napredniji od GT99 a košta malo više.

 

Naručivanje, Banggood

Cubota GT99 sam naručio 19.7. s Banggooda za 137.99$ (s -10$ kuponom kojeg mogu podijeliti na komentarima). U trenutku naručivanja nisam ni primjetio da nisu imali crnoga na skladištu (in stock) pa sam čekao 23.7. kada je i poslan. Dosta dugo nije se micao na trackingu no 31.7. je stigao u Švedsku. Iako je 5.8. poslan iz Švedske, kod mene doma u Rijeci je bio 7.8. U Švedskoj naime Banggood stavlja Švedsku adresu na pošiljku kao pošiljatelja što znači manje šanse za naplatu pdv-a na carini. Mobitel sam znači platio oko 780kn ili 104 eura. Cijena je zbog potražnje malo išla gore (+10$) no to samo govori o kvaliteti i potražnji za mobitelom.

Specifikacije mobitela

Prije narudžbe nisam znao ništa osim onoga napisanog na papiru, recenzija nije bilo ili su bile tek da je sve u redu. Riječ je o mobitelu s četverojezgrenim procesorom takta 1.2Ghz, sklopovlje je od Mediateka- MTK6589 a grafički procesor je kvalitetan PowerVR SGX544. Radna memorija od 1Gb osigurava fluidan rad u Androidu 4.2.1 koji dolazi na uređaju. Ima dvije kamere, prednja od 5Mpx i stražnja od 12Mpx. Radi na svim GSM/2G frekvencijama dok 3G radi na T-Mobileu i Vipu na 2100Mhz. Nažalost, frekvencija operatera Tele2 će raditi isključivo na 2g mreži. 

Novo (12.9.2013.):  Dodatnim testiranjem s Tele2 karticom zaključio sam sljedeće: U većim gradovima (Rijeka, Opatija, Pula…) 3G i na Tele2 radi bez problema no kada izađete iz gradova, dolazi do gubljenja mreže tj. 3G signala budući da Tele2 koristi frekvencije koje ovaj mobitel ne podržava. No unutar većih gradova ovaj mobitel možete koristiti za 3G internet s ovim operaterom.

Ovdje treba napomenuti da je samo jedan slot za 3G mrežu i GSM dok drugi radi isključivo na sporijoj 2G mreži. IPS ekran je dosta velik, iznadprosječne rezolucije 1280x720p. Veličina ekrana od 4.5 inča je taman, da je imalo veći meni bi smetalo. Mobiteli od 5 inča već teže ulaze u džep, po meni nema smisla kupovati veće uređaje jer je to onda tablet. Dok je razlika 4 inčnog i 4.5″ malena, svega nekoliko milimetara. Vjerujte, na prvi pogled će vam se Cubot činiti velikom mobitelom no već nakon jednog dana ćete se priviknuti i biti će vam normalne veličine. Postoje tri nijanse poklopca koje se odabiru pri kupovini, crna, bijela i crvena. Prednja strana je uvijek crna.

Otvaranje iz kutije

Mobitel je dobro zaštićen u pismu i kutija Cubota je došla neoštećena. U paketu se nalazi mobitel, baterija, adapter za napajanje, USB kabel i slušalice s mikrofonom. Iako je mobitel crn, sva dodatna oprema dolazi bijela s ovim mobitelom. Postavom 2200mAh baterije u uređaj te stavljanjem poklopca uvjerio sam se da kućište ne škripi, ne ostavlja jeftin dojam, dapače čini se veoma kvalitetno.

Mjehurić

“Mjehurić”

Ovdje moram napomenuti da se mobitel zbog glatke izvedbe malo skliže s znojnom rukom te ga je bolje držati u gumenoj košuljici koja je došla s mobitelom. Mobitel se nakon pritiska power tipke koja se nalazi na vrhu uređaja pali za desetak sekundi te je spreman za rad. Ovdje malo smeta bijela pozadina i animirani natpis Cubot te iritantan zvuk. No ne pali se svaku minutu.

Nažalost, netko mi je u Kini ili Švedskoj krivo zalijepio zaštitnu foliju na ekran te ne da imam mjehurić već mjehuričetin na ekranu. Nakon što mi je mobitel ostao u toplom autu par sati kada sam se vratio primjetio sam da mjehurića više nema. Eto, nestao sam od sebe. Dolazi s predinstaliranim Google aplikacijama tipa Gmail, Google Play i ostalima te nema nikakve bespotrebne aplikacije koje zahtijevaju root da ih se makne. Nedostatak je što trenutno na ovom romu ne podržava hrvatsko sučelje, tj. mobitel je na engleskom.

Performanse

Cubot GT99 kao što već znamo ima četverojezgreni procesor i 1Gb rama što već znači puno no kako to izgelda u praksi? Mobitel doslovno leti u najzahtjevnijim 3D igrama, tipa Despicable Me, CSR Racing, Temple Run 2…

Quadrant benchmark

Quadrant benchmark

Antutu benchmark

Antutu benchmark

Otvaranje svih aplikacije je brzo, nema štekanja. Zaslon precizno prihvaća naredbe i odaziv je odličan, ne mora se snažno pritisnuti, unatoč foliji i lagane dodire lijepo prepoznaje. Neki od rezultata benchmarka se nalaze na fotografijama. Ovdje ga se može usporediti s poznatim mobitelima srednjeg cjenovnog ranga koji se kreću od 3000kn. Stvarno je nevjerojatan. Antutu rezultat na stock Androidu je oko 13500, dok je s nekoliko instaliranih igara i aplikacijama u pozadini oko 13000.

Kamera

Kamera od 12Mpx i FullHD videozapisom je nevjerojatna. Detalji na fotografijama su očaravajući, slike nisu mutne, boje su tu, HDR opcija nudi još bolje fotografije. Ruka i ono što slikate ne moraju biti mirni, pozadina koja se kreće se sasvim dobro ulovi.primjer Videozapis od 1080p(FullHD) je isto kvalitetan, toliko je dobar da na udaljenosti od pedesetak metara na cesti vidite sasvim normalno tablice te možete očitati brojeve s njih. Video nema onaj automatski fokus svakih nekoliko sekundi koji na ostalim kinezima svakih par sek znači zamućenje. Ovdje to nije primjetno, a u svakom trenutku na videu možete dodirom na ekran fokusirati određenu točku.

Evo malo primjera fotografija napravljenih Cubotom GT99:

primjer primjer primjer primjer primjer

Primjeri:

 

 

 

HDR fotografije:

Mobitel može snimati HDR fotografije koje često ispadnu ljepše od normalnih. Zanimljivo je što se spreme dvije verzije slike jednim okidanjem, jedna koja je normalne ekspozicije a druga, optimizirana s više ekspozicija i spojena u jednu. Ovdje su primjeri HDR fotografija pa onda oni bez uključenog HDR-a.

primjer primjer primjer primjer

 

 

Baterija, ekran, kućište

Baterija od 2200mAh donosi autonomiju od 2 dana pri slabijem korištenju ili pri intenzivnom jedan dan, tj. navečer ga se treba puniti. Ovo je sasvim normalno na Android uređajima i ovaj kinez ima bolju bateriju od konkurencije koja je većinom 1800mAh ili manja. Kako ga nemam dugo, još ne mogu dati bolje informacije, no uvijek se za 50 kuna može naručiti još jedna baterija za rezervu kada se ova istroši. IPS ekran ima velik broj boja, zbog velike rezolucije 720p filmovi se odlično vide na ekranu, i na suncu je ekran dosta dobre vidljivosti. Dapače, puno je bolji od poznatih imena i njihovih ekrana. Nedostatak može biti automatsko osvjetljenje koje nekada radi na skose, tj. naglo se pojača ili smanji te je bolje ručno podesiti osvjetljenje. Zbog nedostatka Gorilla ekrana mobitel dolazi sa zaštitnom folijom no neće se tako lako izgrepsti. Ako držite ključeve u džepu s mobitelom on će se izgrepsti imali vi običan ekran ili onaj s Gorillom.

Povezivanje, GPS, WI-FI

Uređaj ima Bluetooth koji radi najnormalnije, WiFi čiji signal je u usporedbi s drugim mobitelima normalan, prijem je solidan te GPRS/HSPA/EDGE povezivanje kada radi na mobilnim mrežama

Preciznost

Preciznost

operatera. Ovdje napominjem da 3G radi samo na jednoj od dvije SIM kartice. GPS, kao i na svim MTK mobitelima nije najjača strana. Potrebno je s posebnim vodičem tj. aplikacijom* podesiti GPS da radi kako bi trebao. Nakon što se to napravi, GPS preciznost je oko 4m. Navigacija s najnovijim CoPilotom Live je dobra, precizna. Prvo GPS lociranje traje oko 5 sekundi, nakon toga se ne gubi. Brzina u aplikacijama kao i udaljenost prijeđena u njima je realna dok za sportske tracking aplikacije još moram malo istestirati kako bi dao čim vjerodostojniju informaciju jer po trenutnom postoje mala odstupanja od staze. Daljnjoj provjerom sam ustvrdio koristeći nekoliko aplikacija kao što su RunKeeper i MyTrack da postoje odstupanja od 4m. Tj. kada završite svoj trening, umjesto po pločniku na mapi biste

Kompas

Kompas

vidjeli da ste trčali po zgradama. No putanja je ista onom kojoj ste obavili uz pomak lijevo ili desno od nekoliko metara. To je nažalost mana svih MTK mobitela. No jedna pozitivna stvar jest sudeći po mojim kompas aplikacijama- mobitel dolazi s ugrađenim kompasom. Istina i ovdje postoje odstupanja jer North tj. sjever varira od 20 stupnjeva lijevo ili desno no okretanjem drži približnu orijentaciju koja nije idealna. Ovdje napominjem da ovo nije GPS kompas već stvarni jer je GPS bio u postavkama isključen.

Screenshot_2013-08-09-18-42-24

Sami pozivi i razgovor su sasvim u redu. Sugovornik nas čuje bez problema i u punom autobusu (isprobano), zvučnik za razgovore na najjačoj postavci je skoro pa neugodan, mora se odmaknuti od uha. Priložene slušalice s mikrofonom su standardne, ne pružaju neku super kvalitetu pri slušanju glazbe no mikrofon na njima uredno radi na Skypeu.

Zvučnik na stražnjoj donjoj strani je veoma glasan, u igrama na najnižoj postavci se dobro, čak i preglasno čuje te u slučaju da glazbu pustite na najjačoj postavci svi vaši susjedi bi znali što slušate. Zvučnik je stvarno dobar, zvuk je čist.

Za napredne korisnike: Root

Univerzalni alat je u ovoj datoteci. Sve upute su vam ove dvije rečenice: Instalirate PdaNet program koji stavlja drivere, neka je za to vrijeme spojen mob na komp. Kada je program instaliran otvorite drugi folder u kojemu se nalazi run.bat, u njemu samo stisnute enter, mob će se restartati i biti rootan.  Ako negdje i zapnete tu je i video.

Zaključak

Mobitel je prva liga. Za onoga tko ne zna koliko ste ga platili, bez zadržavanja bi vam rekao 3 ili 4 tisuće kuna. Neka ostane naša tajna da je koštao manje od 800 kuna. Sve na njemu je odlično, ekran, baterija, njegova snaga koja je izuzetna. U svakom trenutku ima oko 600Mb slobodne radne memorije od 1Gb. Debel je svega 9,8mm i ima masu od 148g. Dizajn mu je jedinstven, ne kopira druge modele, nije kopija poznatog brenda. To je Cubot, tj. Cubot GT99. Vjerujte mi probao sam puno mobitela, i HTC One no mogu reći da kada bi me se pitalo, rađe uzeo Cubota. Ne vidim smisao davati 4000 kn na skupi mobitel, kada sve što nudi i taj skupi mogu dobiti za 800kn s besplatnom dostavom u roku dva tjedna. U daljnjoj budućnosti, s poznatih marki prelazim na kineske mobitele. S vremenom ću dopuniti recenziju kao i primjere fotografija. Ako imate kakvo pitanje, slobodno ga ostavite u komentarima.

Update: 26. siječnja 2014.:

Da me se danas pita koji mobitel bi uzeo, GT99 ili Inew v3 odabrao bi ipak malo skuplji iNew v3 čiju recenziju možete pročitati ovdje. No ne brinite, ako se i odlučite na Cubota 99% ćete biti zadovoljni uređajem čija popularnost je i dalje velika.

Ako vam treba -10$ kupon za kupnju na Banggoodu slobodno ostavite komentar i poslati ću vam.

You may also like...

1,354 komentara

  1. Mako napisao:

    Pozdrav,
    nakon tvorničkog restarta više mi ne radi dobro mobitel na 3g mreži. Prije sve bilo ok. Na mtk-u isključio nepotrebne frekvencije, wcdma only podešeno, ali 50 % vremena mob nema 3 g-a. Signal imam, upload imam, download nemam. I ne mogu telefonirati jer mi počne krčati i prekine vezu. Na 2 g telefoniram normalno. Da li je možda reset poremetio neku postavku?

  2. nedim napisao:

    Pozdrav htio bih da kupim Cubot gt99 pa ako bih mogo da dobijem kupon za popust lijep pozdrav

  3. gunner977 napisao:

    Pozdrav, hvala na kuponu, ali nažalost naručio sam uređaj kojeg još dugo neće bit na skladištu i otkazao narudžbu pa ako možete poslati još jedan kupon na mail. Ako ne nema veze, svejedno hvala.

  4. T255 napisao:

    postoji šansa da još uvijek nudiš kupone? ja bih naručivala taj mob pa bi dobro došao još koji popustić =) ako da, hvala puno puno =)

  5. T255 napisao:

    puno puno hvala, sad još samo moram otkriti kako ga redeemati =)

    • Anton008 napisao:

      Taj kod zalijepiš u košaricu, “Shopping cart”. Imaš baš posebno polje za unos koda u Cartu. A kod se nalazi na onoj poveznici, samo moraš biti registrirana/prijavljena s ovom email adresom.

  6. Alan napisao:

    Bok,moze kupon hvala,da li ga mogu iskoristiti za Cubot One?

  7. boris napisao:

    Odlicna recenzija,i ja bi narucio mob,pa ako je moguce da mi posaljes kupon.

  8. Marcel napisao:

    Paket poslan iz Svedske 25.02. i još nije stigao u Zagreb a vec je tjedan dana prošlo.
    Koga mogu kontaktirat u vezi toga?

    http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RE645731222SE&Submit=Submit

  9. Branimir napisao:

    namjeravam uzeti cubot one – iskustva?

  10. suzana napisao:

    Poštovani,
    molim Vas kupon za banggod i vaše mišljenje o CUBOT ONE

  11. tonymarkoc napisao:

    moze jedan bon za popust od 10 dolara za banggood?
    hvala

  12. droblas napisao:

    I meni kupon od 10 dolara ako moze. hvala

  13. Elena napisao:

    Naručila sam Cubot gt99 14.2 na Banggoodu, a u moje je ruke došao 7.3. Naravno, morala sam platiti PDV (što je bilo očekivano, tako da mobitel izađe oko 1000 kn sveukupno) . Do sada nemam nijednu primjedbu, osim što se baterija troši brzo, ali danas je tako na gotovo svakom smartphoneu. Ja bih svakako preporučila kupnju (ako vam nije problem to što marka nije ‘poznata’ ) ovog mobitela jer mobitel s ovakvim karakteristikama kod nas ne možete naći ispod 2000-3000 tisuće kuna. Evo i tijek putovanja mojeg Cubota od Švedske do Hrvatske : https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t35/10001660_10201767083002868_972251914_o.jpg?oh=62014ce74560d737b3e74e57e0fb42dc&oe=53217D08&__gda__=1394693214_476025c33cb41fe9d5ecc8db67f538b5
    😀

  14. saša napisao:

    Pozdrav.Narucio cubota 5.2. jel moguca ta tracking lista?Extra Information 24.2.2014. 21:08:00 MALAYSIA KUALA LUMPUR Receive item at office of exchange 24.2.2014. 21:11:00 MALAYSIA KUALA LUMPUR Insert item into bag 10.3.2014. 17:09:00 ITALY MILANO P. BORROMEO C.S.I. Insert item into bag 11.3.2014. 11:00:00 ITALY MILANO P. BORROMEO C.S.I. Send item abroad (EDI-received)

  15. Gizda napisao:

    Uzeo bih Cubot X6 pa ako može onaj kupon bilo bi odlicno 🙂

  16. petronije napisao:

    Može i meni jedan kupon za Cubot X6?

    Hvala

  17. ivmilicevic napisao:

    Imam jedan problem. Narucio sam mobitel 24.1, radi kineske nove godine poslan je 8.2 , a na deutche post pise da je zaprimljen u Frankfurt 17.2. Na ips.posta.hr ili 17track uopće ga nema.Vec sam pokrenuo paypal dispute, sto dalje?

    • Anton008 napisao:

      Čekaj. Najverjojatnije ti je paket u nekom poštanskom skladištu zagubljen. Ako dobiješ novac nazad možda ćeš ga ipat morati platiti ako dođe jednog dana. Baš sam danas dobio paket s ebaya koji je poslan krajem prošle godine 😀 99% paketa dolazi unutar mjesec dana a eto, nekome se to oduži.

  18. bandera napisao:

    Pozdrav, jaaaaako mi se sviđa mob i komentari o njemu 🙂 ako mogu zamolit jedan kupon da radost i veselje budu još veći wiiiiiii. Hvala unaprid!

  19. Kernel napisao:

    Pozdrav Antone,

    krajem prosinca sam naručio Cubot GT99 i do danas me dobro služi, a i nešto jeftinije sam prošao jer si mi omogućio popust 10% 😉 Zanima me jesi li možda razmišljao ili već i kupio još jednu bateriju, čisto radi rezerve kad ovu iscrpiš? Ja baš razmišljam, pa eto, u tom slučaju, postoji li i tu neki kupon s popustom koji mi možeš omogućiti?

    Hvala unaprijed na odgovoru.

  20. Nedji napisao:

    Pozdrav, možeš mi molim te poslat kupon na mail za Cubot GT99?
    Hvala 🙂

  21. Vedran napisao:

    Pozdrav!
    Razmišljam o kupnji novog moba svom starom. Treba mu nešto jače od starog HTC Desire HD, te da ima dualSIM.
    Mob bih trebao raditi na VIP-u te na još jednoj mreži koju izaberemo kao najpovoljniju (preporuke dobrodošle).

    No, ono što me najviše zanima je mogućnost tog dualSIM-a, dali ovaj smartphone može zaprimiti pozive s obje SIM kartice, ili se između SIM kartica mora switchati?

    Također, koliko vidjeh, sada su nešto updateali za Cubot C99 – 2G: 850/900/1800/1900MHz (Updated from 26th, Sept.) jeli to sada omogućava i Tele2 da radi normalno izvan većih gradova?

    I da, ako bih mi mogao poslati na BangGood onaj kod za popust.

    Unaprijed ti Hvala te se veselim tvojem odgovoru! 🙂

    Vedran

    • Anton008 napisao:

      2G/GSM je uvijek radio. A 3G (ako ti je bitan) će imati problema u ruralnim naseljima (prvenstveno Tele2) budući da nije podržan 3G na 900mhz. Može primati pozive s obje kartice, a u postavkama možeš birati kada zoveš s koje ćeš se javljati. Kupon poslan.

      • Vedran napisao:

        Hej, hvala ti!
        Daj mi reci još, nakon svih reviewova koje si napravio, koji bi sada trenutno Kineski smartphone preporučio, pa usudio bih se i reći, bez nekakvog cjenovnog ranga?
        Da, to sam našao na Amazonu, netko je komentirao da postoji mogućnost odabira što će koja kartica raditi…
        Jer ako radi ovako kako si opisao, da npr. mogu odabrati da idem na 3G preko VIP-ove kartice, a jeli znaš dali postoji možda mogućnost setiranja grupa koje će koja kartica pozivati?
        Npr.:
        – SIM 1 – poziva grupu “Zaposlenici”
        – SIM 2 – poziva grupu “Prijatelji”
        jer recimo ako si u poslovnoj VIP grupi i želiš zvati njih samo sa VIP poslovnom karticom dali postoji ta mogućnost, a kada želiš zvati nekoga izvan poslovne grupe da se mob odmah šaltne na drugu SIM karticu i uspostavi poziv preko nje? Ili moraš namjestiti koja će biti glavna kartica koja radi pozive? No, već mi je dovoljno da obje SIM kartice mogu istovremeno bez switchanja primati pozive! 🙂
        E i da, daj mi reci dali oba uređaja i iNew V3 i Cubot gt99 funkcioniraju na isti način? Hvala!

    • Klara napisao:

      Evo ja imam Cubot već 5 mjeseci, i ne može primiti istovremeno poziv s obje kartice, naknadno dobiješ poruku o propuštenom pozivu. I najveći mu je problem što mu se system card strahovito brzo puni, a kako ima samo 1GB interne memorije, onda svaka 2 i pol mjeseca moram resetirati cijeli mob. Da nema tog problema, mob bi bio savršen.

      Klara

      • Anton008 napisao:

        Ne znam kako su ti postavljene postavke. Za vrijeme jednog poziva ne može primiti poziv s druge sim kartice ali u “mirovanju” prima poziv na bilo koju karticu. Stavi AppMgr odnosno Link2SD ako ti je mobitel rootan i prebaci aplikacije na vanjsku memoriju (karticu) kako bi se oslobodila prostora.

  22. Tanja napisao:

    Moze jedan bon za popust od 10 dolara za banggood?

    Hvala 🙂

  23. R.B. napisao:

    Pozdrav, može jedan kupon za Cubot GT99?

    Unaprijed hvala.

  24. Marko napisao:

    Uzeo bih si mobitel, pa ako može kupon molim te. Hvala!

  25. Deni napisao:

    ima neko da skida carine ili da im snižava cjenu

  26. Anto napisao:

    Kupio bih cubota i treba mi kupon.hvala

  27. Marijan napisao:

    Vec imam svoj Cubot i sad bi i bratic svog, pa te molim kuponček.

    Thx..

  28. Ivana napisao:

    jedno sada žensko pitanje…da li znas koji modeli maskica pašu na Cubot gt99? ove koji oni nude su stvarno bezveze…tako da ako mozda znas koji bi modeli odgovarali?

  29. goran napisao:

    Odlučio sam kupiti Cubot One. Mogu li dobiti kupon?
    Hvala

  30. Mladen napisao:

    Pozdrav!

    Imam Cubot gt99 neka 3 mjeseca. Od početka imam problem sa signalom – svaki dan nekoliko puta po 3-4 minute mobitel izgubi signal, a onda naravno i 3G koji i inaće šteka. I za vrijeme poziva mi se zna desit ista stvar – razgovaram i samo počne nešto šumit i prekine se poziv.

    Da li postoji rješenje ili da ga bacim u zid?
    Isprobavao postavke na Mobile uncleu, ali problem je i dalje ostao.

    • Anton008 napisao:

      Vjerojatno na tvom području 3G mreža radi na zastarjeloj frekvenciji od 900mhZ koja prevladava u ruralnim mjestima te ju češće koristi Tele2, navedenu frekvenciju GT99 ne podržava. Stoga bi mogao probati isključiti 3G i vidjeti kako se onda mobitel ponaša.

  31. wlestatw napisao:

    bok,

    planiram kupiti zodo 980 2gb. jel sve u redu sa ovim site-om i dali roba sigurno stize. Kaj mislis o ovom smartphone-u. Meni izgleda po specifikaciji i cijeni jako dobro.

    pliz javi ako mozes sto prije

    • Anton008 napisao:

      Pouzdan je Banggood, imam na desetke narudžbi, sve je stiglo i radi. Zadovoljan sam njihovom podrškom i ne muljaju kao neki. Zopo 980+ je stvarno moćan uređaj. Košta 250$ ali zato ima osmerojezgreni procesor s 2Gb rama, podržava naše 3G frekvencije i stvarno je super. Poslao sam ti -10$ kupon ako se budeš odlučio za kupovinu, on ti se sada nalazi ovdje kada se prijaviš s ovim emailom; http://www.banggood.com/my_invite.php?action=credits
      Taj kod kopiraš, dodaš Zopo 980+ u košaricu, zalijepiš ga i oduzme ti se -10$.

  32. Marko napisao:

    Kupio bih cubot gt99,pa bih te molio da mi posaljes kupon -10$.
    Hvala!
    Lijep pozdrav! 😀

  33. ante napisao:

    bok

    kupio bi cubot gt 99 pa ako moze jedan kupon

    hvala unaprijed

    lijep pozdrav 🙂

  34. pivec666 napisao:

    krepala mi je kamera na cubotu gt99. gdje da nabavim rezervnu?

  35. Tomo5 napisao:

    Pozdrav
    Molio bi te da mi pošalješ kupon za popust

  36. Tomislav napisao:

    pliz i meni kupon ako može…

    hvala

  37. Josip napisao:

    Može i meni kupon?

    Hvala unaprijed!
    Pozdrav!

  38. Tea napisao:

    može i meni kupon?
    Hvala 🙂

  39. Goran napisao:

    Anton, može i meni jedan kupončić?

  40. Martin napisao:

    Daj jedan kupon ako nije problem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*