Konzum-očajno iskustvo kupovine

mobiteli

Kada se sjetim 2009., bili smo među prvima koji smo kupovali online-Konzum

Kada se sjetim 2009., bili smo među prvima koji smo kupovali online-u Konzumu

Za početak moram napomenuti da inače veoma često kupujemo u Konzumu, skupljamo i bodove a kupujemo i online preko Konzum Klika još od 2009. i tadašnjeg “Konzum Online”. Redovno dobivamo knjižicu s popustima no odnos prema kupcu u samoj trgovini je ono što kvari sve. Da bude ironično, i u ovoj kupovini sam iskoristio kupon koji sam dobio u knjižici.

Kupujem tako danas (12. 4.) u Konzumu na Škurinjama, vrijeme je oko 18:30h. Konzum više nije što je bio, na “svježem” voću i povrću među smrdljivim, skupim i pljesnivim limunima tražim onaj zdrav- idem ka odjelu jaja, tražim ona s najdužim datumom.
No događa im se opet to, da je na polici više od 10 kutija “Agrokoka” jaja isteklih 11.4. a danas je 12.4., večer i prigodno su sniženi 50% radi “kratkog isteka roka trajanja”. Prije malo vremena sam  skoro uzeo mozarella sir K plus koji im je istekao prije tjedan dana, samo sam upozorio prvu djelatnicu i dao joj te joj rekao da je cijela kutija istekla.  No stvar je principa te se sjećam poleđine računa i uzimam pokvarena i jedna važeća jaja.

Jaja na polici

Istekla jaja na polici

Ukoliko na polici ipak pronađete proizvod s isteklim rokom trajanja, nudimo Vam ispravan proizvod u pola cijene.

svjeze

Dolazimo na blagajnu, iznad glave blagajnice ogromnim slovima piše Garantiramo svježinu proizvoda ili je zamjenski proizvod u pola cijene! Kada smo došli na red napominjem blagajnici da imaju cijelu policu jaja koja su pokvarena, istekla te da ćemo uzeti ovo drugo, važeće u pola cijene, dajem isteklo i važeće. Na to ona počinje govoriti da to ne može, neće njoj to proći. Ja kažem ali evo i iznad glave vam na panou piše jamstvo, kako možete imati toliko pokvarenih jaja, htjeli bi ova u pola cijene, vaše jamstvo nam to govori. Na to je onda odgovor da se greške događaju, da bi morala biti ista ova jaja a ja kažem da su na polici sva istekla i da Agrokoka jaja nema. Njezin odgovor je onda želim li ili ne kupiti ova jaja po punoj cijeni. Kažemo ne, ne želimo. “Mora onda zvati šeficu da stornira taj artikl”. Svo vrijeme iza nas se stvorio velik red dok je došla šefica.
Dolazi šefica, “Slavica” i njoj se žalimo i objašnjavamo navedeno te nevoljko kaže, “Dobro ajde, vratiti ću vam na info pultu”. Ipak uzimamo jaja. Blagajnica na kraju ipak kaže, ispričavam se ali nije moja greška.
Na info pultu šefica kopira naš račun, na naš upit zašto je tako složena procedura, kakvo je to jamstvo, kako može cijela polica biti istekla na što ona ništa ne kaže. Kopira račun i samo mi nezainteresirano u ruke uvali 6.50kn i javlja se na telefon. Mi kažemo, “pa kako to, mogli ste samo reći Ispričavamo se” i ignorira nas.

 

Sporni račun

Sporni račun

Da bude situacija i kap koja prelije čašu dolazi djelatnica, dere se na nas “Ja nikakva jaja nisam našla, gdje smo mi to vidjeli, ona je sada gledala”, moramo ići s njom na odjel i ona nas napada da mi kupci vidimo negdje sastrane ostavljena pa uzmemo… Dolazimo do odjela ona odmah kaže, vidite ovdje jaja nema, mi pokazujemo se čitav red isteklih jaja i onda ona nevoljko kaže, dobro, ispričavam se. Zbog svega izgubili dobrih 10 minuta a tek osjećaj…
Nakon ovoga se osjećamo kao zadnje smeće, redoviti kupci koji im mjesečno ostave par tisuća kuna- mi sigurno više nećemo dolaziti.
Neljubaznost, takva bahatost, osjećam se kao zadnje smeće kada napustim Konzum i odnosa šefice. Kao da sam tražio milostinju a ne da je riječ o njihovoj učestaloj greški i poslovnoj praksi s isteklim proizvodima koje nam pokušavaju uvaliti.

Poslao sam e-mail Konzumu i tražim njihov komentar ove situacije.

4 Responses

 1. Nives says:

  Znam kako je to. I tu na Radničkoj su gospođe ljubazne i lijepa im je nova trgovina. Ali ima izuzetaka koje ne znam zašto tamo rade. Pogotovo jedna blagajnica koju vidim i drugi izbjegavaju, ta “svježina” je često samo na papiru.

 2. Lessss says:

  prestrasno, kao da smo mi radi njih tamo

 3. Ri says:

  boli todorića njonja za obične ljude

 4. tesha says:

  ja imam dobro iskustvo sa konzumom, nije da ih branim ali mozda je ovo samo izlovani slucaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *