iNew v3 recenzija

inew-v3-hr

Naručivanje, Banggood

Inew v3 sam naručio 28.12.2013 za 181$ s Banggooda(191-10$ kupon kojeg mogu podijeliti u komentarima), tracking je proradio kada je došao u Njemačku a stigao mi je doma 20.1.2014 bez pdv-a. Banggood šalje mobitele preko Švedske i Njemačke pošte pa su vam veće šanse da izbjegnete carinu tj. pdv od 25%. Ovisno o sreći to znači dodatnih 250kn uplate u proračun RH prilikom preuzimanja mobitela od poštara. Sada ga imam već oko tjedan dana i s vremenom ću popuniti recenziju no u daljnjem tekstu ću napisati sve o njemu prema trenutnom stanju.

Specifikacije mobitela

Mobitel je iznimno tanak i lijep

Mobitel je iznimno tanak i lijep

iNew v3 je kineski mobitel s četverojezgrenim procesorom MTK6582 takta 1.3Ghz, ima 1Gb RAM-a i 16Gb za pohranu. Zaslon od 5 inča razlučivosti 1280×720 je odličan za ovaj cjenovni rang, IPS tehnologija omogućava identičan prikaz boja i vidljivosti iz bilo kojeg kuta gledamo mobitel. OGS i GorillaGlass2 nam govori da je ekran otporan na grebanje no preporučljivo je na njemu imati foliju. Masa uređaja je svega 129 grama, što je iznimno lagano za mobitel. Ono što svakoga iznenadi kada mu pokažem mobitel jest ta njegova kompaktnost. Iako je riječ o nešto većem mobitelu zbog ekrana od 5 inča on bez problema sklizne u džep, a kako je tako lagan i tanak svi koji su ga imali u rukama su mi rekli da im je lakše držati ovaj 5″ mobitel nego njihov 4″ ili 4.5 inčni. On odlično leži u ruci, debljina mu je svega 7-8mm i svojim dizajnom je inovativan. Ekran je praktički od ruba do ruba uređaja a tipke osvijetljenja daju pravi čar svojom laganom plavom bojom.

Trenutno je u prodaji samo bijeli uređaj dok će u budućnosti doći i crni te zlatni model.

Uređaj ima mogućnost spajanja dvije SIM kartice (Dual SIM), podržava sve 2G/GSM frekvencije dok 3G podržava samo na 2100mHz što znači da 3G singal operatera Tele2 neće raditi na svim područjima. U većim gradovima (Zagreb, Rijeka, Opatija, Pula…) 3G će i na Tele2 radi bez problema no kada izađete iz gradova, dolazi do gubljenja mreže tj. 3G signala budući da Tele2 koristi frekvencije koje ovaj mobitel ne podržava. No unutar većih gradova ovaj mobitel možete koristiti za 3G internet svih operatera (T-Mobile, VIP, Tele2).

Ovdje treba napomenuti da je samo jedan slot za 3G mrežu i GSM dok drugi radi isključivo na sporijoj 2G mreži. Također, jedan SIM utor ima standardnu SIM karticu dok drugi zahtjeva da imate MicroSIM karticu. Inew v3 podržava i OTG te NFC što ću daljnjem tekstu opisati.

Otvaranje iz kutije

Umetanje SIM kartica

Umetanje SIM kartica

Mobitel je dobro zaštićen u pismu i kutija iNew-a je došla neoštećena. U paketu se nalazi mobitel, baterija, adapter za napajanje, USB kabel, folija, kožna futrola i slušalice s mikrofonom. Poklopac dobro sjeda, ništa ne škripi i relativno je i teško skinuti poklopac što govori da on neće sam ispasti. Ne skliže se u ruci, zbog težina ga je iznimno lagano držati. Ima LED notifikacije jer mi je počela žmigati mala crvena točkica kada sam dobio poruku.

Folija na ekranu je promotivna koja na sebi ima informacije što mobitel podržava te ju je potrebno skinuti i staviti drugu. Ovisno o spretnosti imati ćete dobro zalijepljenu foliju ili onu s mjehurićima. Nažalost, uz dva pokušaja ja sada imam dva mjehurića i nisam je uspio dobro zalijepiti. Uređaj se nakon uključivanja upalio za oko 10s, animacija je lijepa. Na mobitelu se nalazi Android 4.2.2 s predinstaliranim Google aplikacijama tipa Google Play, Gmail i Chrome.

Performanse

Antutu benchmark

Antutu benchmark

Mobitel ima najnoviju generaciju četverojezgrenog procesora MTK6582 (4×1.3ghz) koja je nešto jača od prethodne te je grafički čip sada dvojezgreni Mali400MP2 (recimo Cubot GT99 ima jednojezgreni). Kako je i prethodna generacija mogla pokretati naprednije igre tipa Real Racing 3, Dead Trigger 2, Despicable Me i ostale bez problema uz dobru igrivost ovo znači da će vam prikaz biti još brži. Otvaranje svih aplikacije je brzo, nema štekanja. Zaslon precizno prihvaća naredbe i odaziv je odličan, ne mora se snažno pritisnuti, unatoč foliji i lagane dodire lijepo prepoznaje. Rezultat Benchmarka je oko 17 000. Ovdje ga se može usporediti s poznatim mobitelima srednjeg cjenovnog ranga koji se kreću od 3000kn. Antutu rezultat od 17 000 je stvarno impresivan.

Kamera

 IMG_20140223_160614 IMG_20140223_161027 iNew v3 slika iNew v3 sample kiša

 

 

Kamera od 13Mpx i FullHD videozapisom je očaravajuća. Fotografije su pune boja, detaljne. Selfie ili slika prijatelja u mraku će biti dobra no nemojte očekivati kvalitetu bljeskalice kao na pravim fotoaparatima. Imao sam problem dok sam pisao recenziju jer je vrijeme stalno bilo oblačno no bez obzira na vrijeme slike su odlične i svijetle što je velika prednost. Ruka i ono što slikate ne moraju biti mirni, pozadina koja se kreće se sasvim dobro ulovi. Videozapis od 1080p(FullHD) je isto kvalitetan, auto fokus lijepo i glatko izoštri sliku. Bljeskalica s druge strane nije baš jaka ali sasvim dovoljna za neku sliku s predmetom u blizini u mraku. Široki kut leće Sonyijeve kamere (makar proizvođač navodi da je Sonyijeva) u praksi znači da je vidno polje veće, rub nije odrezan, na videu i slikama se više toga zabilježi a kako bi vam to još bolje jednostavnije objasnio, kada na običnim mobitelima s istog mjesta snimate uz isti kut zgradu vidite samo dio zgrade a na Inew v3 slici vidite još dva kata i cestu. Ovo me posebno oduševilo.

Prednja kamera od 5Mpx je isto dobra, za Skype razgovore a može i za nešto više.

Evo malo primjera fotografija napravljenih s Inew v3:

Fotografija po suncu

Fotografija po suncu

Fotografija po kiši

Fotografija po kiši

Fotografija snimana iz blizine je isto bistra (Makro)

Fotografija snimana iz blizine je isto bistra (Makro)

 

 

 

 

 

 

Video:

Baterija, ekran, kućište

Baterija od 1830mAh donosi autonomiju od 1-2 dana pri slabijem korištenju ili pri intenzivnom jedan dan, tj. navečer ga se treba puniti. Ovo je sasvim normalno na Android uređajima i ovaj kinez zbog svoje lagane mase ne može imati veću bateriju. Dodatna baterija košta svega 6$ (35kn) i ako idete na neki izlet, lako držite rezervnu u ruksaku. Baterija za neke može biti mana, ali mobitel može izdržati jedan naporan dan korištenja uz uvjet da ste ga ujutro iskopčali iz punjača i navečer opet stavili puniti. IPS ekran ima velik broj boja, zbog velike rezolucije 720p filmovi se odlično vide na ekranu, i na suncu je ekran dosta dobre vidljivosti. Dapače, puno je bolji od poznatih imena i njihovih ekrana. Gorilla Glass 2 znači da je ekran čvrće izrade, otporan na grebanje što je velika prednost. No svejedno, folija na ekranu je obvezna jer ako držite ključeve u džepu s mobitelom on će se s vremenom izgrebsti s kojom god tehnologijom je rađen pa pazite na njega.

Povezivanje, GPS, WI-FI, OTG, NFC

Uređaj ima Bluetooth koji radi najnormalnije, WiFi čiji signal je u usporedbi s drugim mobitelima jači za točkicu, prijem je solidan te GPRS/HSPA/EDGE povezivanje kada radi na svim mobilnim mrežama operatera. Ovdje napominjem da 3G radi samo na jednoj od dvije SIM kartice a druga je MicroSIM.

A sada jedna stvar koja će vas sigurno oduševiti; GPS.

GPS preciznost

Velika GPS preciznost

Dok drugi kinezi zahtijevaju različite vodiče i aplikacije da GPS proradi kako treba i s na kraju još nije najprecizniji ovdje je on savršen.

Uređaj sam prvi put imao u rukama, otišao na balkon bez ikakvog tutorijala i bilo čega. Našao je satelite za 5s a preciznos od 1-3m je imao za svega 20s. GPS je iznimno precizan, satelite iznimno dobro vidi. Čak i u zatvorenom stanu uspije očitati satelite. Nakon treninga uz MyTrack staza kojom ste hodali/trčali je identična onom koju ste prošli, niste hodali po zgradama. Navigacija za vrijeme vožnje je isto dobra, nema više nastavljanja vožnje ulicom iako ste vi skrenuli u drugu ili smještanja u susjednu ulicu kao što se nekada zna dogoditi s Cubotom. Ako ste čovjek koji puno putuje i potreban vam je poudzan mobitel s dobrim GPS-om ja vam preporučujem ovaj mobitel. Mobitel ne mora biti na ravnome da bi kompas radio što je velika prednost za nekoga tko planinari.

Zvučnik je stvarno dobar, zvuk je čist. Raspon je velik jer na najslabijem je zvuk jako tih dok je na najglasnijem dovoljno glasan da čujete zvono u punom autobusu ili slušate rock glazbu s prijateljima.

Spojen USb od 8Gb koji mobitel prepoznaje

Spojen USb od 8Gb koji mobitel prepoznaje

OTG: OTG je funkcija koja s odgovarajućim USB kabelom od 1$ koji možete uštekati u mobitel omogućava da recimo spojite USB stick od 16Gb, miš ili tipkonicu na mobitel. E sad. Tu dolazi do kvake. Ovisno o tome kad ste naručili i koju verziju softvera imate na mobitelu o tome vam ovisi podržava li on to ili ne. No ne bojte se da on to nema, ima samo vi imate stariju verziju softvera. Ako ste naručili nakon mene vjerojatno imate najnoviju. Ja sam dobio verziju 1.0 dok on OTG i NFC podržava od 1.0.2. Dobra vijest jest što novi ROMovi tj. softver izlazi za njega na mjesečnoj odnosno tjednoj bazi te je developer zajednica jaka.

Tako sam ja mobitel rootao-vodič. Stavio CWM te onda stavio update za 1.0.3. Nakon njega OTG radi, mogu spojiti stick ili recimo bežićni miš na njega. Nedavno je izašla (prije 2 dana) i verzija 1.0.4. koja je dodala i Hrvatski jezik na listu podržanih ali nova verzija ima jedan bug. Interna memorija je s 13Gb dostupnih na pohranu pala na 1Gb stoga očekujemo verziju 1.0.5. No ovo je dobar znak da se radi na unaprijeđenju mobitela te će se uvelike optimizirati s vremenom.

NFC tehnologija nije zaživjela kod nas u Hrvatskoj pa nemam baš što govoriti u njoj. To su magnetske kartice koja kada se približe mobitelu sam uređaj prepoznaje, razmjenjuju se podaci i slično. Primjer ove tehnologije ima Erste banka na svojim beskontaktnim karticama kao i riječki Autotrolej u City Card karticama za autoriziranje pri ulasku u vozila. Kako je to tehnologija budućnosti lijepo je da ju ovaj mobitel podržava sigurno ćemo je s vremenom moći koristiti.

Zaključak

Mobitel je nadmašio sva moja očekivanja. Neusporedivo je bolji od mobitela koji se prodaju na našem tržištu za 1000kn a bolji je i od mnogih kineza istog ili višeg ranga. Debel je svega 8mm i ima masu od 128 grama. Dizajn mu je elegantan i jako dobro će vam sjesti ruku te ćete se zaljubiti na prvi pogled. Kamera i GPS je samo jedna od niza prednosti ovog mobitela. U međuvremenu od mog prvog kineskog mobitela sam ih probao nekoliko i da me netko pita što bi uzeo sada, ne bi uzeo ni Cubota GT99 ni skupog Samsunga već Inew v3. Ne vidim smisao davati 4000 kn na skupi mobitel, kada sve što nudi i taj skupi mogu dobiti za 180$ odnosno oko 1000kn s besplatnom dostavom u roku tri tjedna. Ovo mi postaje primarni mobitel.

Ako imate bilo kakvo pitanje i ako želite -10$ kupon, slobodno ostavite komentar.

Možda će vam se svidjeti i...

569 komentara

  1. Sasa napisao:

    Ovako izgleda kod mene, još malo….

    2014-06-09 08:07, CROATIA, 10805 Zagreb CUV, Record item customs information, Retention reason : Invoice missing
    2014-06-06 08:23, CROATIA, 10805 Zagreb CUV, Send item to customs
    2014-06-06 08:23, CROATIA, 10805 Zagreb CUV, Receive item at location
    2014-06-05 15:05, CROATIA, ZAGREB 10003, Send items to customs (Inb)
    2014-06-05 13:33, CROATIA, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange
    2014-06-04 21:27, SWITZERLAND, DIETZENBACH T, Receive item from customer
    2014-06-04 21:27, SWITZERLAND, DIETZENBACH T, Receive item at office of exchange
    2014-06-04 10:05, SWITZERLAND, DIETZENBACH T, Send item abroad (EDI-received)
    2014-05-21 18:04, SWITZERLAND, SINGAPORE, Receive item from customer
    2014-05-21 18:04, SWITZERLAND, SINGAPORE, Receive item at office of exchange
    2014-05-21 18:04, SWITZERLAND, SINGAPORE, Insert item into bag

  2. Matijs napisao:

    zna li netko kako da ukljucim air gesutre na inew v3?

  3. Darko napisao:

    konacno stigao , verzija 4.2.2 android- međuverzija cxq_v3_inew_v1.1.1
    neznam gdje su nestale dvije rez baterije narucene zajedno s njime

    • Anton008 napisao:

      Stići će odvojeno. Većinom se ne šalje ono dodatno zajedno s mobitelom.
      Čini se da si dobio onu bolju verziju inew-a. Pogledaj što ti piše ispod baterije pokraj 3G (osim 2100 je li i 900mhz). Imaš najnoviji rom na njemu.

  4. Darko napisao:

    nažalost nije -WCDMA850/2100 , GSM850/900/1800/1900MHz

  5. Ivica napisao:

    Blago tebi Darko. De mi reci jesi pratio tracking number i kad si poslao te račune carini? Ja sam u ponedjeljak poslao račune i još ništa se ne događa, status je isti. Da li ću vidjeti kad ga pošalju ili će mi samo doći?

  6. Darko napisao:

    nažalost nema 900MHz, mene isto zanima air gesture gdje se ukljuci ili…

  7. Darko napisao:

    Ivice , papir od carine dobio u petak isti taj dan poslao I račun , u srijedu tj. danas stigao paket s inew v3 , poštaru platio porez cca 270kn . od petka do danas nikakva info o mobu s carine. Sve radi super , GPS čak u krevetu 🙂 skoro pa na metar , jest da malo “šiva ” gore dole , baterija se puni do 100% , foto sasvim ok, internet super s wi fi -em , zasad nemam zamjerki. Da , na paketu piše cca 20 $ I MP4 player 🙂 485 gr.

    • Ivica napisao:

      Hvala na odgovoru! A ništa, ja čekam još… 🙁 Jel ima smisla pokušavati to ubrzati nekako? Nazvati i pitati što mi je s pošiljkom?

  8. Christian napisao:

    3.6.2014. 8:13:58 CROATIA 10805 Zagreb CUV Send item to customs
    3.6.2014. 8:13:58 CROATIA 10805 Zagreb CUV Receive item at location
    5.6.2014. 11:49:37 CROATIA 10805 Zagreb CUV Record item customs information
    Retention reason : Invoice missing
    12.6.2014. 13:20:20 CROATIA 10805 Zagreb CUV Send item to domestic location
    12.6.2014. 13:20:20 CROATIA 10805 Zagreb CUV Return item from customs
    12.6.2014. 17:55:36 CROATIA 10705 Zagreb LK Receive item at location
    13.6.2014. 3:53:38 CROATIA 10705 Zagreb LK Send item to domestic location
    13.6.2014. 7:59:53 CROATIA Zapresic Receive item at delivery office
    13.6.2014. 10:54:25 CROATIA Zapresic Unsuccessful item delivery attempt
    13.6.2014. 15:43:12 CROATIA Zapresic Send item to domestic location
    14.6.2014. 2:14:03 CROATIA 10705 Zagreb LK Receive item at location

    sta mi je sad cinit?paket vracen u zg. kaj ce mi sad opet slat ili kaj? da ih zovem?

    • Anton008 napisao:

      Zovi poštu prvi radni dan. Vjerojatno nisi bio doma pa ti nisu mogli dostaviti, male su ti šanse da vrate pošaljitelju u Kinu.

      • Christian napisao:

        hm kaj nisu trebali ostavit papir da podignem u posti paket???zvao sam postu u zapresicu i svoju postu i u nijednoj nije paket. kaj da sad zovem postu u zagrebu na onaj broj s poziva?

        • Anton008 napisao:

          Nazovi kontakt centar Hrvatske pošte.

          • Ivica napisao:

            Ma joj… i to praćenje. U subotu sat vremena nakon radnog vremena meni se pojavi: “Receive item at delivery office” za moj grad i odem sad pogledati i nije to kod njih još.

      • ivan napisao:

        Varaš se, meni je stigao paket dok sam bio na godišnjem i uredno su ga vratili u kinu po isteku 5-og dana (vratili ga u petak navečer, u poštu sam stigao u ponedjeljak u 7 ujutro). uspio sam iskamčiti novce nakon dva mjeseca prepiske sa komisijom za povrat novca….

  9. Ivica napisao:

    Stigao je! Testiram…

    Za sada problemi samo s aplikacijama. Ne radi GPS test. Piše GPS ON ali ne pronalazi ništa. Također, aplikacija SMS parking koju često koristim ne dobiva povratnu informaciju da je parking plaćen.

    • Anton008 napisao:

      Jesi na otvorenom, imaš li direktan pogleda na nebo? Pokušaj da imaš i wi-fi pokrivenost prilikom prvog spajanja na mrežu i skini EPO file. Koju verziju roma si dobio i kada otvoriš poklopac, što ti piše ispod baterije pod 3G?

      • Ivica napisao:

        1.0.9 je verzija. Pokušati ću kasnije, na punjaču mi je trenutno. Vidim sada da mi ni S4 mini koji sam u međuvremenu dobio ne pronalazi satelite u kući. Dosta je oblačno kod mene, možda i to utječe?

        Inače, sviđa mi se što je stranica postala svojevrsni forum za iNew… 🙂 Sve pohvale!

        Jesi možda koristio SMS parking? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dmazar.android.smsparking Ne znam zašto ne dobije tu povratnu poruku, na drugim mobitelima mi je radilo to.

        • Anton008 napisao:

          Ne koristim tu aplikaciju pa ne mogu reći. Inače u postavkama SMS poruka možeš odabrati opciju tipa “primi izvješće o isporuci”, možda ti to treba. Također postoji i sigurnosna opcija gdje kada i putem standardne SMS aplikacije šalje poruku na brojeve s dodatnom naplatom (6xxx) te pita da “aplikacija SMS poruke” šalje sms koji zahtjeva dodatna plaćanja, želite li poslati poruku. Inače mobitel treba biti makar na balkonu, da imaš direktan pogled na nebo. Ne da si doma u stanu i iznad tebe zid. Probaj i ovo

          • Ivica napisao:

            Mogu ti reći da sam malo šokiran brzinom kojom se baterija prazni kad ga koristiš… Bila je na 8% kada sam ga stavio na punjač, punila se 2 sata i došla na 89% i samo skočila na 100%. Koristim ga sad sat i 25 minuta i na 62% je baterija. Samo surfam na wifi, ekran na 40% svjetline, 3G mreža uključena. Također, probao sam na podatkovnoj vezi otvoriti par stranica i pojeo je 10MB prometa. Dosta čini mi se. Wifi 600MB. Evo dok ovo pišem još 2% pad baterije.

            • Anton008 napisao:

              Pametno je i kalibrirati bateriju. Isprazni ga na 0% pa napuni do 100% i pusti ga neko vrijeme. Imas i posebne aplikacije za to

  10. Ivica napisao:

    Testirao GPS, radi. Malo mu duže treba ali nađe satelite nakon jedno 3-4 minute. Ma mobitel uopće nije loš za te novce, dapače… Samo da je ta baterija jača. Isti problem sam imao sam zamjenskim kineskim baterijama na S3 mini, kratak životni vijek i ne pune se preko 90%. Vidim da se dosta piše o problemu s baterijom po forumima, neki tvrde da je problem u samom mobitelu a ne u bateriji ali eto, u mom slučaju je sa S3 mini problem dokazano bila baterija jer je s originalnom baterijom punio do 100% i baterija je puno duže trajala, pa se nadam da je tu isti problem i da ćemo dočekati neku bolju bateriju u budućnosti.

  11. Ivica napisao:

    Prekrasni su ovi na banggoodu. Napišem svoju recenziju, realno a ne onako da ga nahvalim do bola, napišem da je baterija loša i da kvari opći dojam i naravno da ne objave. Zašto bi to ljudi znali. 😀

  12. Žarko napisao:

    Lijep pozdrav,
    imao bih jedno pitanje. Dal iNew V3 dolazi sa garancijom? Kupio sam ga prije mjesec dana te mi je danas ekran puknuo i opce ne reagira. Molim Vas za pomoć.

    • Anton008 napisao:

      Garancija postoji ali ovo je 99% izvan garancije. Kao i u HR jamstvo ne pokriva nešto za što je sam korisnik kriv, a ekran ne puca sam od sebe. Vjerojatno ti je ispao ili si mobitel malo jače pritisnuo, sjeo na njega 🙁

      • Žarko napisao:

        Dal mozda znas koji servis u hrvatskoj koji se bavi zamjenom ekrana?

        • Anton008 napisao:

          Zamjena ekrana nije jednostavna na ovom modelu jer digitizer i ekran su u jednom djelu, sljepljeni na matičnu ploču i teško je rastaviti mobitel i odvojiti ekran od stakla bez pucanja. Treba i nabaviti ekran a to imaju samo kineski trgovci koji i prodaju mobitel.Pokušaj se javiti Banggoodu preko maila i objasniti svoj problem, možda imaju kakvu soluciju.

      • Ivica napisao:

        Slažem se. Mislim da je to jedan od ozbiljnih problema kod svih mobitela s velikim zaslonom, prije će puknuti pri padu ili pritisku nego neki manjih dimenzija. Ali sve je to stvar koliko ga čuvaš. Znam nekoliko ljudi koji su svoje uništili tako što su stali na njega jer ga drže na podu kraj kreveta. 🙂

  13. Daca napisao:

    Baterija se brzo prazni, nemoze ni 5h kada koristim net, imali ko neki predlog

    Ostalo sve radi dobro

    • Anton008 napisao:

      Kako koristiš “net”, misliš na WI-FI? Možda ti neka aplikacija u pozadini troši malo više bateriju, sinkronizacija ili nešto slično. U naprednim postavkama wi-fija stavi da wi-fi radi u mirovanju samo kada je priključen na punjač. Probaj i kalibrirati bateriju na način da je isprazniš do 0% pa puniš nekoliko sati do 100%. A mobitel zbog svoje debljine ne može imati neku ekstra snažnu bateriju.

  14. Ivica napisao:

    Evo da se pohvalim, baterija mi sad već 1 dan i 8 minuta drži i trenutno je na 18%… Uz normalno korištenje (razgovori, surfanje i fotkanje, wifi stalno upaljen i whatsapp često korišten). Puni se na 100% i troši ujednačeno, nije bilo onih skokova po 10% kao s prvim punjenjem. E sad, dali je samo od sebe nadošlo ili je pomoglo korištenje aplikacija advanced battery calibrator i battery life repair (hvala Anton!) Mobitel mi se sve više sviđa…

  15. Darko napisao:

    stigle i dvije rezervne baterije za I New v3

    • Ivica napisao:

      Trebat će ti Darko… 😀

      Malo sam se prenaglio, opet anomalije s baterijom, skokovi po 10% kod punjenja i pražnjenja.

      • Anton008 napisao:

        Nije toliko bitan postotak, često se zna dogoditi da pokazuju krivi i zna se dogoditi ta preskakanja. Bitnije je koliko baterija traje ukupno a ne koliki je vremenski period da vizualno padne s 60% na 50%.

        • Ivica napisao:

          Jel znaš možda zašto mi raznorazne aplikacije pokazuju da je baterija 1000mah… Šta nebi trebala biti 1830? Znaš neki alat koji bi to točno detektirao?

          • Anton008 napisao:

            Niti jedna apliakcija za baterije ne može i ne zna očitati stvarni kapacitet. Jedino se može očitati trenutna voltaža baterije. A taj “kapacitet” je zapravo početna postavka, 1000mAh, 1500mAh, ovisno o aplikaciji. Te aplikacije zapravo očitaju o kojem se mobitelu radi iz postavki i onda potraže iz svoje baze podataka kapacitet baterije. Ako je nema u bazi onda samo stave početno 1000mAh.

  16. Ivica napisao:

    Pitanje: jel imate problema s youtube aplikacijom na iNew V3? Dosta laga, čak i bude out of sync zvuk. Otvara u 720p ali isto je i kad prebacim na manje. Jel ima kakvo rješenje za to?

  17. matija napisao:

    da li se moze rootati inew v3 ako ima u sebi noviju verziju softvera ili cu ga brickati s rootanjem?

  18. Stipe napisao:

    Molim 10$ kupon za kupnju, a pitanje je da li jos stoji tvoja preporuka za ovaj mob ?

  19. matija napisao:

    da li se moze rootati inew v3 ako ima u sebi noviju verziju softvera ili cu ga brickati s rootanjem??

  20. Dragan napisao:

    Zdravo, mogu li dobiti kupon?

  21. uki napisao:

    Koji je po tebi bolji telefon cubot x6 ili inew v3?

  22. Blaise napisao:

    Može i meni kupončić ako nije problem. Hvala unaprijed :))

  23. Dean napisao:

    da li mogu dobit 2 kupona kupio bih 2 inew-a nadam se da se to moze. Hvala!

  24. uki napisao:

    Da li na donjoj strani inew v3 one rupice sto izgledaj kao da su za zvucnik imaju neku funkciju ili su samo radi izgleda napravljene?

  25. Pero napisao:

    Pozdrav, želio bih kupiti Doogee Valenciu preko Banggooda pa me zanima dali bih mogao dobiti kupon? Hvala

  26. Ivan napisao:

    moze kupon za inew v3?

  27. Amar napisao:

    Dvoumim se između iNew V3 i Cubot X6. Po tvom mišljenju koji je bolje preformanse? Hvala na odgovoru unaprijed 🙂

  28. uki napisao:

    Znam da te smaram ali me jedna stvar jos zanima a to je baterija.Posto zelim da kupim telefon zanima me da li je baterija bolja kod cubot x6 ili inew v3(msm znam za kapacitet ali koja se bolje pokazala kada si ih koristio).

  29. Dean napisao:

    Moze jos 2 kupona za inew v3? Zelim curi i sebi kupit, pa ako ti nije problem hvala puno unaprijed!

  30. Ivica napisao:

    Pitanje: imam verziju cxq_v3_inew_v1.0.9 na kojoj mi je gps dosta loš, ni približno kao na screenshotu recenzije gore, i prisutan mi je lag na youtube aplikaciji. Da li bi mi taj ROM-v3-inew-v1-0-8-GPS-Fix-MNShop-cz-GPS-Fix-Root-CWM koji koristiš poboljšao situaciju po ta dva pitanja? Strah me da ne bude gore a i čeka me dosta proučavanja jer nisam baš iskusan u mijenjanju romova.

  31. zelja55 napisao:

    Pozdrav!

    Molio bi te kupon za iNew v3

  32. Mario napisao:

    Imam WCDMA 850/2100
    GSM 850/900/1800/1900

    IMEi V4.0
    osnovna verzija
    2013/11/01
    međuverzija cxq_v3_inew_v1.0.9 i normalno problem u mojem gradu neradi 3g dok sam u zadru imao 3g molim te pošalji mi na mail rom najnoviji na kojem otključava 900mhz ako postoji takva verzija i upute thx 😉

  33. menkaburi napisao:

    Pozdrav, …zanima me Antone008 po tvom osobnom mišljenju, od kineskih mobitela u rangu do 1000 kn koji ima najbolji GPS?., naime ne zanimaju me igrice već samo taj podatak obzirom da putujem motorom i koristim Copilot Live navigaciju naravno i razgovore… unaprijed hvala

    • Anton008 napisao:

      Što sam do sada imao, Cubot X6 je imao najbolji i najprecizniji GPS. Zap primjer, na najnovijem P6i on uopće ne radi.

  34. Mario napisao:

    Imam WCDMA 850/2100
    GSM 850/900/1800/1900

    IMEi V4.0
    osnovna verzija
    2013/11/01
    međuverzija cxq_v3_inew_v1.0.9 i normalno problem u mojem gradu neradi 3g dok sam u zadru imao 3g molim te pošalji mi na mail rom najnoviji na kojem otključava 900mhz ako postoji takva verzija i upute thx
    ***********jel nema pomoći za 900mhz ili?

    • Anton008 napisao:

      Moguće je da u tvom gradu 3G radi na 900mhz koji ovaj mobitel ne podržava. To je većinom u ruralnim mjestima gdje se koristi starija tehnologija na repetitorima, pogotovo kod Tele2. Nažalost nema pomoći, 3G na tom mjestu nećeš moći koristiti.

      • Mario napisao:

        Šteta. Baš me i tele 2 kontaktirao i kažu da koriste 900 mhz pa mi zato neradi ali mislio sam da postoji neki rom koji ukljucuje 900mhz ali ocito da je to hardware a ne software problem jel?

  35. Dino napisao:

    Odlična recenzija.Mobitel je stvarno strava za tu cijenu.
    Vrijede li još ti kuponi?
    Pozdrav.

  36. Zagorec napisao:

    Poštovani Anton008, reci mi koji mob da kupim do 120$ da podržava WCDMA 900/2100 jer sam na tele2, max 4,5 incha i naravno ako važi kupon od 10$.
    Hvala i lijep pozdrav!

  37. Marija napisao:

    Dobar dan, naime trebam poslati svoj mobitel Xiaomi Redmi 1S (jer se mobitel neće pali nikako iako sam pokušavala boot i sve živo, sa bratom starijim) natrag u Kinu, i pročitala sam vaš cijeli postupak, al naime odmah se pojavio problem i brat ne može poslat jer u toj pošti u Branimirovoj nemaju taj obrazac, naime u pošti ga uopće nisu shvatili što on želi, što treba, što da radim, molim Vas pomognite jer ne znam kako dalje, zvala sam i carinu i govore da trebam plaćati špediciju do Kine i nazad opet po 500kn znači 1000kn koliko sam mobitel i platila… Što sada?

  38. dino napisao:

    Pozdrav,
    Prvo da naglasim da sam na T-mobile mreži.
    Dakle, kupio sam Inew v3 i sve radi ok,osim jedne vrlo bitne stvari.
    Znači kada mi je 3G uključen nisam u mogučnosti čuti sugovornika T-mobile mreže u razgovoru dok on mene čuje sasvim normalno.Probao sam pričati i sa ostalim mrežama i sa svima je sve u redu dok je 3G uključen.
    Kada prebacim na 2G sve je normalno i sa T-mobile mrežom.

    • Anton008 napisao:

      Moguće je da to onda nije do mobitela već do operatera. Pokušaj nazvati službu za korisnike. Koji rom ti je trenutno na njemu?

      • dino napisao:

        AOSP je ROM.
        Ma bio sam sa operaterom i nista nije do njih jer kad stavim karticu u drugi mobitel sve je u redu.

  39. dino napisao:

    Pomoć 🙂 ?

  40. Christian napisao:

    Pozz…
    zanima me upgrade na inew v3.ispod baterije pise wcdma 900/2100. verzija je 1.0.3, dal smijem to radit i ako moze korak po korak i sve potrebno za to.

Ostavite komentar

Vaš email neće biti objavljen. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*